Eskrim Şampiyonları Belli Oldu

Türkiye Büyükler Flöre Kız-Erkek Eskrim Şampiyonası, yapılan müsabakalarla sona erdi.


Adıyaman Cumhuriyet Spor Salonu'nda gerçekleşen ve iki gün süren şampiyonaya, 4 ilden 9 kulüp katılırken, müsabakalarda 40’ı erkek, 20'u bayan olmak üzere toplam 60 sporcu madalya için kıyasıya mücadele etti.

Şampiyonanın ilk gününde 'Büyük Erkekler Flöre' kategorilerinde yapılan müsabakalar sonrasında İstanbul’dan Tevfik Bura Babaoğlu birinci, yine İstanbul’dan Muhammed Ege Coşgun ikinci ve Adıyaman’dan Fatih Güneş ile İstanbul’dan Engin Batuhan Menküer ise üçüncülüğü paylaştı.

Şampiyonanın ikinci gününde ise çekişmeli geçen 'Büyük Kızlar Flöre' kategorilerinde yapılan müsabakalar sonrasında İstanbul’dan İrem Karamete Birinci, İçel’den Cansu Tor İkinci ve İçelden İpek Temizkan ile yine İstanbul bölgesinden Cansu Umay Vardar üçüncülüğü paylaştı.

Adıyaman’da düzenlenen Eskrim Şampiyonası'nda en çok madalyayı İstanbul toplarken, dereceye giren kılıç ustası sporculara madalyalarını Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı tarafından verildi.

Eskrim Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Şampiyona boyunca centilmence yarışan çok başarılı sporcularımızın müsabakalarını keyifle izledik. Şampiyona, eskrim sporuna yakışır şekilde ve başarı ile tamamlandı. Eskrim sporunda son yıllardaki başarılarımızdan dolayı Eskrim Türkiye Şampiyonası'nın federasyon tarafından ilimizde düzenlenmesi ve bu müsabakalar sonra ülkemizin başarılı eskrim şampiyonları arasından ilimizin de yer alması hepimizi çok mutlu etmiştir” dedi.

Düzenlenen organizasyonun aynı zamanda Adıyaman’ın tarihi, kültürel ve doğa varlıklarının tanıtılması anlamında büyük önem taşıdığını belirten Bağcı, “Türkiye’nin en başarılı genç kılıç ustaları hünerlerini Adıyaman’da sergileyerek madalya için mücadele etti. Ben ilimize gelerek şampiyonaya katılan başta hakemlerimiz olmak üzere, gözlemcilerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza ve müsabakaları yakından takip eden basınımız ile emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA