Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mengüç Açıklaması

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, 2014-2015 sezonunda, Balıkesir'de Bölgesel Amatör Lig , 1. Amatör Lig ve Süper Lig'de toplam 57, 2. Amatör Lig'de ise 40 takımın mücadele vereceğini bildirdi.


Mengüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bandırma'da gelerek Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ertunç İşbay ile yeni sezonun hazırlıklarını gözden geçirdiğini söyledi.

Mengüç, "Bu sezon Balıkesir sınırları içinde Bölgesel Amatör Lig,1. Amatör Lig ve Süper Lig'de toplam 57, 2. Amatör Lig'de ise 40 takım mücadele verecek" dedi.

Bu sezon mücadele edecek takımlara başarılar dileyen Mengüç, Balıkesir'deki kulüplerin altyapı tesislerinin eskiye göre daha iyi olmasına rağmen yine de yetersiz olduğunu öne sürdü.

Mengüç, kulüplerin altyapılarını mutlaka geliştirmek zorunda belirterek, "Balıkesir geneline, tüm spor dallarında 55 bin dolayında lisanslı sporcu bulunuyor. Ülkemiz genelinde 56 federasyonun bulunduğu düşünülürse bu sayı az sayılmaz" diye konuştu.

Kaynak: AA