Sağlam'dan Taraftara Çağrı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geçen yıla oranla takımın maliyetini 10 Milyon TL düşürdüklerini ifade ederek, “Taraftar bu sezon üstüne düşeni yapsın, bahane üretmesin” dedi.


Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ertuğrul Sağlam, Torku Konyaspor karşısında alınan 3 puanın takıma moral verdiğini söyledi.

Zorlu bir fikstürün kendilerini beklediği ifade eden Sağlam, “Sezona başladık. Transfer dönemi bitti. Yoğun bir transfer dönemi geçirdik. 2014-2015 sezonuna galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başlangıçlar önemlidir. Bu galibiyet motivasyonumuzu artırır. Zorlu bir fikstürün başlangıcını yaptık. Bundan dolayı alınan 3 puanın bize katkısı çok olacaktır. Beklentilerin farkındayız. Bu beklentileri karşılamak için elimizde avantajlarda var, dezavantajlar da var. Geçen sene sezona başlarken, açık ara ligin en yaşlı takımıydık. Bu sene bakarsak ligin en genç takımlarından biri olduk. Takımımızda Süper Lig tecrübesi olan futbolcu sayısı çok az. Takımı gençleştirmek bize avantaj olurken, bu oyuncuları az maç oynaması bize dezavantaj oluyor. Hiç oynamamış bir oyuncuyu takıma koyup, onun bu tecrübeyi kazanıp takıma katkı sağlamaya başlaması bir süre gerektiriyor. Bu süreç içinde biz teknik heyet olarak, taraftar olarak ve medya olarak arkasında durursak oyuncuyu kazanmış oluruz. Genç oyuncuları kazanmak kolay bir iş değil. Gen oyuncu kazanırken, biraz canımız acıyacak, zarar göreceğiz. Ama ona moral vereceğiz, ona destek olacağız. Bunun için taraftar ve basın mensuplarından destek bekliyorum. Bunu Eskişehirspor’un geleceği için yapmamız lazım” dedi.

“TAKIMIN MALİYETİNİ 10 MİLYON TL AZALTTIK”
Eskişehirspor’un ekonomik sıkıntılarına da değinen Sağlam, “Bir transfer dönemi geçirdik. Transferi belirleyen belli faktörler var. Kulübün ekonomisini hepimiz biliyoruz ki güçlü bir takım değiliz. Kendi ayakları üzerinde duracak, geleceğe plan yapacak da bir takım değiliz. Böyle bir yapı içerisinde transfere ciddi paralar harcamak hiç mantıklı değil. Bu ülkede geleceği olan bir antrenörüm. Bir Anadolu takımında şampiyonluk yaşamış biriyim. Ben geldiğim şehri ve takımı sahiplenen biriyim. Eskişehirlilerden daha Eskişehirli olurum. Eskişehirsporlu'dan daha fazla Eskişehirsporlu olurum. Bazı antrenörlerin yaptığı gibi şu oyuncuları istiyorum, bunları alırsanız varım, yoksa yokum demedik. Bundan önceki çalıştığım tüm kulüplerde, imkanlar doğrultusunda imkanları değerlendirmeye çalıştık. Geçtiğimiz sezon geldiğimizde karşımıza dağ gibi borç çıktı. Geçtiğimiz sezon ekstra bir maliyet bindirmeden transfer dönemi atlattık. Bu transfer döneminde de böyle yaptık. Eğer Eskişehirspor bundan sonraki senelerde kendi ayakları üzerinde duracak bir takım olacaksa, ekonomik yapısına dikkat etmesi lazım. Bu yıl maliyetli oyuncularımızı gönderdik. Takımın maliyetini 10 milyon civarında indirdik. Bunu yaparken, taraftar beklenti içine girdi. Birkaç tane oyuncu istedik. Anlaşılan üzerinden daha fazla maliyeti çıktığı için bunlardan vazgeçtik. Ciddi paralar verip oyuncu alamazdık. Geçen yıl 1 milyonun üzerinde 6-7 oyuncu varken, bu yıl bu sayı 1’e düştü. Bize belli rakamlarda, belli standartlarda oyuncu almamız lazımdı. Bunun içinde ince eleyip, sık dokuduk. Hem genç olacak hem yetenekli olacak hem bize katkı sağlayacak hem de hesaplı olacak. Bu çok kolay değil. Dünyanın akıllısı Eskişehirspor değil. Tüm dünya oyuncu arıyor” diye konuştu.

“TARIK’TAN ALLAH RAZI OLSUN, YOLU AÇIK OLSUN”
Tarık Çamdal’ın transferini de değerlendiren Sağlam, şöyle devam etti:
“Geçen yıl sezonun ilk maçını hatırlıyorum. Fenerbahçe maçında Tarık’ın hatasından dolayı golü yedik. Biz o zaman Tarık’tan vazgeçebilirdik. Ancak ondan vazgeçmedik. O da sorumluluk aldı. Ben tekrardan Tarık’a teşekkür ederim. Takımın içindeki ekonomik maliyeti de düşünürsek, giderken takıma da katkıda bulundu. Orada da başarılı olacağına inanıyorum. Ben inanıyorum ki ilerleyen zamanda Avrupa'da iyi bir oyuncu durumuna gelecek. Takımın maliyetini 10 milyon TL düşürdük, 14 milyon TL'de Tarık’tan geldi. Biz heyet olarak Eskişehirspor’a 24 milyon TL kazandırdık. Ben inanıyorum ki önümüzdeki sezon sonunda taraftar ve camianın alacağı sorumlulukla ekonomik olarak ayaklarının üzerinde duran bir Eskişehirspor hakkında konuşabiliriz. Biz bunları yaptık. Bundan sonra taraftar üstüne düşen görevi yerine getirecek. Bahane üretmeyecek. Şehrin ileri geleni takıma sahip çıkacak. Basın mensupları illaki eleştirecek. Eğer bizi doğruya götürecek eleştiri varsa öper başımıza koyarız. Körü körüne eleştirirse o zaman Eskişehirsporluyum demeyecek. Biz de bu işi başaracağız. Birlik ve beraberliği ortaya koyarsak, kısa bir süre sonra Eskişehirspor’un iyi bir yerlere geleceğini düşünüyorum.”

Kaynak: İHA