Zeytin Memleketinde, Zeytin Tadında Futbol İçin

28 Eylül tarihinde Akhisar Belediyespor ve Fenerbahçe takımları arasında Manisa’da oynanan karşılaşmaya futbolda centilmenliğin yeni tadı “Akhisar Zeytin” damgasını vurdu.

Statlarda görülmek istenmeyen görüntülere ve işitmek istenmeyen sözlere inat Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Belediyespor’un ev sahibi olarak oynadığı maçlarda rakip takımın taraftarlarına zeytin ikramında bulunuyor. Futbolda alışkın olunmayan bu davranış rakip takım taraftarları tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken, karşılaşmayı izlemeye gelen Usta Gazeteci Uğur Dündar tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat “Spor müsabakalarının dostluk ve kardeşlik havasında geçmesi gerekir. Ligin en centilmen takımının, en centilmen taraftarları olan bizler bu konuya çok büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Bu hassasiyetten yola çıkarak yapmış olduğumuz bu davranış bizlere aynı zamanda şehrimizin en değerli ürününü tanıtma fırsatını vermiştir. Yapmış olduğumuz bu uygulamanın diğer takımlara da örnek olmasını, sporun her dalında gerek sporcuların, gerekse taraftarların centilmenliğe uymayan davranışlar sergilememesini dilerim” dedi.

Kaynak: İHA