Kocaeli'nde 'Cumhuriyet Koşusu' Düzenlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince cumhuriyetin 91. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek "Cumhuriyet Koşusu"na yabancı atletlerin de katılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, koşunun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle düzenleneceği belirtilerek, yarışa il dışından "7'den 70'e" her yaş grubundaki sporcunun katılabileceği kaydedildi.
Cumhuriyet koşusuyla vatandaşları cumhuriyetin 91. yıl coşkusuyla buluşturmak ve atletizm sporunu yaygınlaştırmanın amaçlandığı vurgulanan açıklamada, 25 Ekim Cumartesi günü Seka Park'ta gerçekleştirilecek yarışmada dereceye giren 10 sporcuya madalya ve para ödülü verileceği bildirildi.

Yarışmada 3 kilometrelik halk koşusu ve 10 kilometrelik koşu düzenleneceğini ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Cumhuriyet Koşusu'na katılmak isteyenler için başvuru süresi yarın başlayacak ve 23 Ekim Perşembe günü saat 17.00'de sona erecek. Yarışmalar, Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak yapılacak. Yarışma, kulüp, ferdi ve yabancı uyruklu sporculara açık olacak ve yabancı uyruklu sporcuların kayıt yaptırırken pasaportlarını ibraz etmeleri gerekecek. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek koşuya, yabancı sporcuların da katılması bekleniyor. Yarışmaların süresi azami 2 saat olacak ve bu süreyi aşan koşucuların dereceleri değerlendirmeye alınamayacak."

Kaynak: AA