'Boynuz Kulağı Geçti'

Babası Şener Arslan'dan (56) özenerek başladığı bilek güreşinde önce şampiyon babasının daha sonra dünyanın bileğini büken Evren Serhat Arslan (28), Litvanya'da bu ay düzenlenen müsabakalarda 5'inci dünya şampiyonluğunun sevincini yaşıyor.

Eskişehir Avukat Mail Büyükerman Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora babası gibi güreşle başlayıp, bilek güreşiyle devam ettiğini kaydetti.

Babasının çizgisini takip ettiğini anlatan Arslan, "Şampiyonluklar yaşadım. Dünya şampiyonalarında 5, Avrupa şampiyonalarında 4 birinciliğim var. Eskiden babam beni maçlarda yenerdi. Maçlarda bizimle dalga geçerdi. Şimdi ben onu yeniyorum" dedi.

-"Gençlik döneminde çok başarılıydı"
Arslan'ın babası ve antrenörü Şener Arslan ise spor yaşantısına güreşle başladığını belirterek, 16 yıldır da bilek güreşi sporuyla uğraştığını bildirdi.
Bilek güreşi sayesinde milli takım formasını terlettiğini ifade eden Arslan, şöyle devam etti:
"2011'de Grand Master kategorisinde dünya, 2012'de Avrupa şampiyonluğum var. Gelecek yıl dünya şampiyonasında yarışacağım. Oğlum da güreşin ardında bilek güreşine geçti. İyi bir güreşçiydi ancak benimle birlikte bilek güreşine başladı.

Gençlik döneminde çok başarılıydı. Gençler şampiyonasından 3 yıl üst üste sağ ve sol kolda hiç yenilmeden birinci oldu. Oğlumu öncelerde yeniyordum. Beni çok izledi. Zayıf noktamı buldu. Artık, bilek güreşi yaptığımızda beni yeniyor. Çok kızıyorum ancak bir yandan gururlanıyorum. Kendi yetiştirdiğim sporcum olan oğlumun beni yenmesi mutlu ediyor."

Kaynak: AA