Gaziosmanpaşa Belediyesi'den Milli Taekwondocu Fatma Sarıdoğan'a Ödül

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Çin’de düzenlenen 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ikinci olan taekwondocu Fatma Sarıdoğan’a 10 bin TL para ödülü verdi.


Başkan Hasan Tahsin Usta, Çin’in Nanjing kentinde düzenlenen 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya alarak Türk Bayrağını göndere çektiren Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı taekwondocusu Fatma Sarıdoğan’ı kabul ederek ödüllendirdi. Törene Fatma Sarıdoğan’ın antrenörü Serkan Bülbül, kulüp başkanı Murat Yılmazer ve kulübün diğer sporcuları da katıldı.

BAŞKAN USTA: "BU BAŞARILARLA SPORA İLGİ DUYAN GENÇLERİMİZİN UFKUNU DA AÇMIŞ OLUYORUZ"
Başkan Usta, tören sırasında konuşmada, “Daha önce dünya üçüncüsü olan ve şimdi de Dünya Gençlik Yaz Olimpiyatları ikincisi olarak ülkemiz ve ilçemizi temsilen gümüş madalya kazanan Fatma Sarıdoğan kardeşimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Kendisinin bu başarısında emeği olan başta Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Yılmazer ve antrenörü Serkan Bülbül’ü yürekten tebrik ediyorum. Fatma kardeşimizin bu başarısının diğer sporcu kardeşimize de örnek olmasını temenni ediyorum. Sportif başarılar kazandığımızda elbette gururlanıyoruz ancak sporu aynı zamanda kültürümüzün ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunan bir mecra olarak görüyoruz. Bu açıdan Gaziosmanpaşamızın ve ülkemizin tanıtımına yaptığı katkıdan dolayı Fatma Sarıdoğan kardeşimizi ayrıca kutlamak gerekiyor. Bu başarılarla spora ilgi duyan gençlerimizin ufkunu da açmış oluyoruz. Hem insan olarak sevmemden dolayı, hem de yerel yönetimler olarak üzerimize düşen sorumluluk dolayısıyla sportif faaliyetlere maddi manevi katkı sunuyoruz. Kulübümüzün 500 lisanslı sporcusu var. İlçemizde ise 35 spor kulübümüz var. Bunlara malzeme tedarik edilmesi ve ulaşım konusunda destek sağlıyoruz. Bunun yanında kapalı spor salonları, yüzme havuzları inşa ederek gençlerimizin spor yapabilecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Bugün Fatma kardeşimize bir miktar para ödülü vereceğiz. Bu belki hak ettiğinin yanında çok küçük kalacaktır ama biz özellikle Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz'ün bünyesindeki sporcularımıza belediye meclisimizin onayıyla ödül vermeyi kararlaştırdık. Ben kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

FATMA SARIDOĞAN: "HEDEFİM 2016 OLİMPİYATLARI'NDA ALTIN MADALYA ALMAK"
Milli taekwondocu Fatma Sarıdoğan ise ailesinin isteğiyle bu spora başladığını belirterek, “6-7 yıldır taekwondo yapıyorum. Avrupa şampiyonuyum. Dünya üçüncüsü oldum ve olimpiyat ikincisi oldum. Gitmeden önce çok çalıştım, inandım. Finalde kıl payı kaçırdım. Ama nasip, kısmet buymuş. Ben ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Hedefim 2016 Olimpiyatları’nda altın madalya almak. Bana en çok emeği geçen antrenörüme, aileme, Kulüp idarecilerine ve sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Hasan Tahsin Usta, daha sonra milli sporcuya 10 bin TL, antrenörü Serkan Bülbül’e ise 5 bin TL’lik ödülü takdim etti. Başarılı taekwondocu Fatma Sarıdoğan ise Çin’de göndere çekilen bayrağı ve Gençlik Olimpiyatları’nın logosunu hatıra olarak takdim etti ve kendisine verdiği destek dolasıyla başkan Usta’ya teşekkürlerini iletti. Başkan Usta, daha sonra tüm sporcularla birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA