Antalya'daki Profesyonel Takımların Başarısı

Antalya'yı futbol ve hentbol branşlarında profesyonel liglerde temsil eden takımların tamamı, hafta sonundaki karşılaşmalarından galip ayrılmayı başardı.

Geçen yıl mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşen Antalyaspor, ligin 4. haftasında sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı.
Akdeniz Üniversitesi Stadı'ndaki karşılaşmadan Emrah Başsan'ın 2 ve Gökhan Karadeniz'in golleriyle 3-0 galip ayrılan kırmızı-beyazlılar, ligde 10 puan ve averajla ikinci sıraya yükseldi.
Antalya'nın PTT 1. Lig'deki bir başka temsilcisi Albimo Alanyaspor da sahasında Bucaspor'u Ayite, Emre Akbaba, Muhammet Sercan Türkeri ve Efecan Karaca'nın golleriyle 4-0 mağlup etmeyi başardı. Turuncu-yeşilliler, bu galibiyetle puan cetvelinde 9 puanla 4. sıraya yerleşti.
Spor Toto 3. Lig'deki ekiplerden 1. Grup'ta mücadele eden Manavgatspor, deplasmanda Batman Petrolspor'u 2-1, 2. Grup'ta Kemer Tekirovaspor da sahasında Çine Madranspor'u 4-3 yenerek haftayı galibiyetle kapatan diğer futbol takımları oldu.
- Hentbol
Hentbol Bayanlar Süper Lig'de mücadele eden son 3 yılın şampiyonu Muratpaşa Belediyesi, ligin ikinci haftasında deplasmanda Kastamonu Belediyespor ile karşılaştı. Karşılaşmadan 29-28 galip ayrılmayı başaran Muratpaşa Belediyesi, averaj farkıyla Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü'nün ardından ikinci sırada bulunuyor.
Antalya'nın hentboldaki diğer temsilcisi Erkekler Süper Ligi'nde mücadele eden Antalyaspor ise deplasmanda Konya Selçuklu Belediyespor'u 38-36 yenerek, ikinci haftası oynanan ligde ilk galibiyetini aldı. Antalyaspor, 3. sıraya yerleşti.

Kaynak: AA