Öğrencilere Antrönerlük ve Doping Eğitimi

Atatürk Üniversitesinde "çocuk antrenörlüğü ve doping" konularında eğitim gören beden eğitimi ve antrenörlük bölümü öğrencileri, ilköğretim çağındaki çocuklara uygulamalı eğitim verdi.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) yürüttüğü "Çocuk Atletizmi" Projesi kapsamında Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerine seminer verildi.

Seminerde "çocuk antrenörlüğü ve doping" eğitimi alan öğrenciler, BEYO salonunda 7-12 yaş arası çocuklara uygulamalı eğitim verdi.
Çocuklar, üniversite öğrencileri gözeteminde oluşturulan minyatür parkurda kıyasıya mücadele etti.
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Çocuk Oyunları Koordinatörü Necdet Ayaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bütün üniversitelere gönderdikleri yazının ardından projeyi Atatürk Üniversitesinde başlattıklarını söyledi.

Projeye BESYO'da eğitim gören son sınıf öğrencilerinin ağırlıklı olarak katılım gösterdiğini vurgulayan Ayaz, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla start verdikleri programın sağlıklı bireyler yetiştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ayaz, iki gün boyunca yapılan seminerin amacına uygun şekilde yerine getirildiğini bildirerek, "TAF ve IAAF'nin amacı yarınlarımızın teminatı olan bu çocuklarımızın sporla tanıştırılmasıdır. Aralarında yetenekli çocuklarımız varsa onu da teknik kurullarımızın tespiti ile belirleyeceğiz. Ayrıca kendilerine sağlanacak antrenör ve malzeme desteği ile yarınlarımızın şampiyonlarını çıkarabilmeye amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA