Bundesliga'da 6. Hafta

Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) altıncı hafta maçlarıyla devam edildi.

Ligde Freiburg-Bayer 04 Leverkusen, VfB Stuttgart-Hannover 96, FC Köln-FC Bayern Münih, SC Paderborn 07- – Borussia Mönchengladbach ve Schalke 04- Borusssia Dortmund maçları yapıldı.
Ruhr Derbisi olarak adlandırılan karşılaşmada Schalke 04 kendi evinde Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup etti. İki takım arasındaki 85. karşılaşmada Schalke'nin gollerini 10| dakikada Matip, 23. dakikada Choupo Moting kaydederken Dortmund'un tek golü ise 26. dakikada Aubemeyang'ten geldi.
İki takım arasında daha önce yapılan karşılaşmalardan 30'unu Dortmund, 29'unu Schalke kazanmış 25 maç da beraberlikle sonuçlanmıştı.
Geçen sezonun şampiyonu Bayern Münih ise bu yıl tekrar Bundesliga'ya yükselen FC Köln'ü deplasmanda 2-0 mağlup etti. Bayern Münih bu skorla liderliğini sürdürdü. Karşılaşmanın gollerini 19. dakikada Mario Götze ve 66. dakikada Halfer kendi kalesine attı.
Freiburg bu hafta evinde konuk ettiği Bayer Leverkusen ile golsüz berabere kaldı.
Lige bu yıl çıkan Paderborn kendi evinde Borussia Mönchengladbach'a 2-1 yenildi. Karşılaşmada Mönchengladbach'ın gollerini 8. dakikada Herrmann ve 14. dakikada Raffael atarken, Paderborn'un tek golünü 70| dakikada Wemmer kaydetti.

Stuttgart, Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Hannover'i 69. dakikada Schwaab'in golüyle mağlup etti.
Bundesliga'nın 6. hafta mücadelesi bu akşam yapılacak Wolfsburg-Werder Bremen ve yarın oynanacak Augsburg-Hertha Berlin ve Hamburg-Eintracht Frankfurt karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

Kaynak: AA