Ağrı Gençlerbirliği Spor, İran Takımıyla Karşılaştı

Amatör Lig'de mücadele eden Ağrı Gençlerbirliğispor, İran'ın Maku kenti futbol takımını 2-0 yendi.

"İran-Türkiye Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği" kapsamında, Vali Mehmet Tekinarslan'ın davetiyle Ağrı'ya gelen İran'ın Maku kenti futbol takımı, Ağrı Gençlerbirliğispor ile karşılaştı.
Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadında oynan ve taraftar yoğun ilgi gösterdiği maçı ev sahibi Ağrı Gençlerbirliğispor ikinci yarıda bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Ağrı Şube Başkanı Erkan Kösedağ, yaptığı açıklamada, sınır işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen dostluk müsabakası olduğunu belirtti.

Ağrı Gençlerbirliğispor'un açılış maçı olduğunu kaydeden Kösedağ, "Dostluk içersin de güzel bir maç oldu. Ağrılı olmamız münasebetiyle kendi takımımıza daha bir ilgi ile baktık. İyi bir takım oluşturulmuş iyi bir atmosfer var" dedi.

Taraftar takıma sahip çıktığını ifade eden Kösedağ, şunları söyledi:
"İki aylık yeni bir takıma seyircinin sahip çıkmasından dolayı taraftara hakikaten teşekkür ediyorum. Bu takım önümüzdeki yıl Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele etmeyi hedefleyen bir takım. Ama ben şuanda bu takımın BAL ligine hazır olduğunu düşünüyorum. Bu hedefteki bu takım seyirciye karşıda iyi oyunuyla ilk sınavını geçti. Konuk takıma karşı iyi bir misafirperverlik oldu. Organizasyonda emeği geçenlere özellikle İran takımının davetini yapan sayın Valimiz Mehmet Tekinarslan'a teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA