Ptt'den Posta Kartı Kampanyası

PTT Bolu Başmüdürü Sami Arlı, posta kartı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

PTT Bolu Başmüdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Arlı, vatandaşlara mektup yazma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Arlı, PTT'den özel günlerde bu tip kampanyalar düzenlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Kampanyanın adı 'Posta Kartı PTT'den Göndermesi Sizden.' Kurban Bayramı dolayısıyla bayram tebrik kartları, sadece posta ücreti müşteriden tahsil edilmek üzere ücretsiz verilecek. Şubelere gönderilen 4 bin bayram tebrik kartları müşterilerimiz tarafından alınabilir. Gönderilen tebrik kartlarından sadece basılı kart ücreti alınacaktır. Bu ücret de yaklaşık 55 kuruştur."
Her yıl düzenlenen tebrik kartı uygulamasına, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Arlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen yıl yaptığımız kampanyalarda posta kartı gönderme oranlarına baktığımızda, bizden alınan posta kartlarının yüzde 70 ile 80 oranında gönderildiğini gördük. Diğer taraftan, cezaevi ve okullara verdiğimiz posta kartlarının ise yüzde 100'ü amacına ulaşarak vatandaşlarımız tarafından gönderildi. Bunun yanında, bayramdan önceki 5 gün içinde postaya verilecek kargo, kurye ve APS gönderileri içinde yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. Umarım vatandaşlarımız bu uygulamaya rağbet gösterir."

Kaynak: AA