'Potanın Perileri' İddialı Konuştu

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Birsel Vardarlı ve Şaziye İvegin, 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası öncesi umutlu konuştu.

Ankara ve İstanbul'un evsahipliğinde 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde düzenlenecek organizasyon öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan milli basketbolculardan Birsel Vardarlı, seyirci avantajını kullanmak istediklerini ifade etti.

Ankara'da daha önce olimpiyat eleme maçları oynadıklarını hatırlatan Vardarlı, "Çok güzel atmosfer oluyor. Dünya Şampiyonası'nda grup karşılaşmalarını başkentte yapacağız. Evsahibi avantajıyla daha iyi performans sergileyeceğimizi düşünüyorum. İnşallah, grup birincisi olarak Ankara'dan İstanbul'a döneceğiz" dedi.

Vardarlı, grup birinciliği yolunda Fransa ile oynayacakları maçın önemine dikkati çekerek, "Bu maç çok önemli. Fransa'yı yenersek ilerleyen turlarda önümüz daha da açılacak. Bunun dışında madalya alabilirsek hedeflerimizi gerçekleştirmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Basketbol Federasyonu'nun son dönemde önemli yatırımlar gerçekleştirdiğine değinen milli oyuncu, şunları söyledi:
"Yaklaşık 3-4 senedir uluslararası şampiyonalarda dereceler alıyoruz. Bu durum daha önceki emeklerin sonucu. 2005, 2007 ve 2009 Avrupa şampiyonalarına katıldık ama o zamanlar tecrübesizdik. Artan tecrübeyle birlikte 3-4 yıldır başarılı oluyoruz. 'Dünya Şampiyonası'nda Avrupa'da ilk 5'e giren takımlar iddialı' diyebiliriz. Biz de sonuç olarak bu ekiplerin içindeyiz."

- "Fransa ile aramızda çok büyük farklar yok"
Milli basketbolcu Şaziye İvegin ise daha önce hep yurt dışında düzenlenen organizasyonlarda başarılı olduklarını belirterek, "Bu sefer seyircimizin önünde aynı başarıyı yakalamak için mücadele edeceğiz. Belki bu durum, biraz heyecanlandırır, baskı hissettirir ama bunu pozitif yönde kullanacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İvegin, grupta ilk maçta karşılaşacakları Fransa'nın son Avrupa ikincisi unvanıyla Türkiye'ye geleceğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Fransa güçlü bir ekip ama biz de Avrupa üçüncüsüyüz. Fransa ile aramızda çok büyük farklar yok. O gün sahadaki performans belirleyici olacak. Bu maça çok iyi hazırlanıyoruz. Kanada'yı da daha önce hazırlık mücadelesinde yenmiştik ancak resmi maçın havası farklı olacaktır. Hedefimiz grubu birinci tamamlayıp doğrudan çeyrek finale çıkmak. Ondan sonra da şampiyonada madalya kovalayacağız. Bunu son dönemde hep yapıyoruz. İnşallah, kendi evimizde de yenileyeceğiz."

Kaynak: AA