Köybaşı Açıklaması

Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu İsmail Köybaşı, rekabetin başarıyı getireceğini söyledi.


Siyah-beyazlı takımın defans oyuncusu İsmail Köybaşı, BJK TV'ye açıklamalarda bulundu. İlk olarak geçtiğimiz hafta oynanan Bursaspor maçını değerlendiren Köybaşı, “Bursaspor maçında ilk yarı rakibin top oynamasına izin verdik. Bu bizim futbol karakterimiz değil. Bursaspor ilk yarı baskılı oynamış olabilir fakat bu baskının 90 dakika devam etmediği sürece işe yaramayacağını bir ikinci yarı gösterdik. Rakibimize top oynatmadığımız zaman fark yarattığımızı da gördük. Hocamız Slaven Bilic’e devre arasında yapmış olduğu konuşmadan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sağ bekte görev yapmasından memnun olduğunu ifade eden başarılı futbolcu, “Dünya futbolunda sol ayaklı bir futbolcunun sağ kanatta oynamasını nadir olarak görürüz. Hocamın gözünde bana inandığını gördüm. Bana gelip ‘Sağ bekte oynar mısın?’ diye sorduğunda hiç çekinmeden evet dedim. Çünkü ben de kendime ve futbol bilgime güveniyordum. Sağ tarafta oynarken avantajlı olabileceğim yönlerimi düşünerek konsantre oldum. Daha çok içe kat ederek şut atmayı düşündüm ve bunda başarılı oldum” diye konuştu.

"REKABETİ HER ZAMAN SEVMİŞİMDİR"
Rekabeti her zaman sevdiğini vurgulayan İsmail Köybaşı, "Takım içinde rekabet her zaman güzeldir ve ben rekabeti her zaman sevmişimdir. Rekabetin sadece futbolun içindeymiş gibi göstermeyi yanlış buluyorum. Hayatın çeşitli yönlerindeki insanlar da rekabet içerisindedir ve bence bu hayatı anlamlı kılıyor. Rekabet başarıyı getirir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA