33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası

İzmir'de düzenlenen 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası'nın bireysel labut ve kurdele finallerinde madalyalar sahiplerini buldu.

Halkapınar Spor Salonu'nda süren ve ritmik cimnastik branşında en fazla katılımlı dünya şampiyonası olma özelliğini taşıyan şampiyonada, bireysel labut ve kurdele finalleri gerçekleştirildi.

Rusya'dan Yana Kudryavtseva, 18.750 puanla bireysel labutta altın, Margarita Mamun 18.650 puanla gümüş, Ukrayna'dan Ganna Rizatdinova 18.000 puanla bronz madalya kazandı.
Bireysel kurdele kategorisinde ise sıralamada sadece Rus cimnastikçilerin yeri değişti. Margarita Mamun 18.566 puanla altın, Yana Kudryavtseva 18.183 puanla gümüş, Ganna Rizatdinova ise 17.766 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.
Böylece iki gün önce gerçekleştirilen çember ve top finalleriyle dört kategorinin tamamında, Rusya'dan Yana Kudryavtseva ve Margarita Mamun, rakiplerine altın ve gümüş madalya şansı tanımamış oldu. Kudryavtseva ve Mamun, bireysel top finalinde de aynı puanı alarak, altın madalyayı paylaşmıştı.
Tamamlanan bireysel alet finalleri sonucu, Rusya takım olarak altın madalyaya ulaştı. Beyaz Rusya gümüş, Ukrayna ise bronz madalya elde etti.
Bireysel kategoride 139, grup serisinde 184 sporcunun yarıştığı şampiyonada, bireysel finaller yarın, grup finalleri ise pazar günü düzenlenecek.

Kaynak: AA