Bobo, 9 Maçlık Gol Orucunu 2 Golle Bozdu

Kayserispor'da üçüncü sezonunu geçiren futbolcu Bobo, 9 maç aranın ardından 2 gol birden atarak, uzun süren gol hasretine son verdi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, PTT 1. Lig'de şampiyonluk, Türkiye Kupası'nda da üst turlar hedefiyle 2014-2015 sezonuna başlayan sarı-kırmızılı takımın en önemli oyuncularından Bobo, Türkiye Kupası ikinci tur maçında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor filelerini iki kez havalandırarak, yeni sezonun ilk gollerini atmış oldu.
Süper Toto Süper Lig'de Kayserispor'daki ilk sezonunda 18 gol atarak, 2012-2013 sezonunu 5. sırada tamamlayan sarı-kırmızılı ekibe büyük katkı veren ancak daha sonra yaşadığı sakatlık ve formsuzluk sebebiyle kendisinden bekleneni veremeyen Bobo'nun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında etkili futbolunu 2 golle süslemesi taraftar ve camianın yeni sezonda kendisine olan umutlarını artırdı.
En son golünü geçen sezon Bursaspor'a karşı Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında, 17 Mart'ta atan Brezilyalı futbolcu, o tarihten bu yana gol sevinci yaşamamıştı.
Kayserispor'da, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor maçına kadar oynadığı 8 karşılaşmada ağları havalandıramayan Bobo, gol orucuna Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yapılan Türkiye Kupası maçında son verdi.
Kayserispor Teknik Direktörü Mutlu Topçu tarafından karşılaşmaya ilk 11'de başlatılan Bobo, 27 ve 36. dakikalarda topu filelerle buluşturarak, uzun süren gol hasretini de bitirmiş oldu.
- Türkiye Kupası'nda 27. golünü attı
Bobo, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor maçında attığı gollerle, Türkiye Kupası'ndaki 27. golüne ulaşmış oldu.
Bu sezon ilk gol sevincini Türkiye Kupası'nda yaşayan Bobo, geride kalan sezonlarda Beşiktaş ve Kayserispor formasıyla çıktığı 39 kupa maçında 25 kez topu filelerle buluşturmuştu.
Öte yandan Türkiye'de Beşiktaş ve Kayserispor'da Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupası ve PTT 1. Lig'de 238 maçta 106 kez gol sevinci yaşayan Brezilyalı golcü, sadece PTT 1. Lig'de fileleri havalandırma başarısı gösteremedi.
- "Bobo gollerini atmaya devam edecek"
Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, Bobo'nun Kahramanmaraş Belediyespor'a çok karşı iyi mücadele ve futbolun ardından 2 gol atmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Bobo'nun çok kaliteli bir golcü olduğunu sadece şanssızlıklar yaşadığını vurgulayan Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti:
"Bobo kariyeri belli bir oyuncu. Takımımıza katıldığı sezon çok katkı sağlamıştı. Geçen sezon yaşadığı sakatlıktan sonra şu ana kadar eski formu yakalayamadı. Biz biliyoruz ki potansiyeli olan kaliteli bir futbolcu. Golcü oyuncular bazen şanssızlık yaşar, gol atamazlarsa strese girerler. Bobo da yaşadığı sakatlığın ardından öyle öyle bir durum yaşadı. Dün çok iyi mücadele etti, çok hırslıydı. Gollerini atmaya devam edecek. Sezon uzun bir maraton, Bobo'ya ihtiyacımız olacak. İnanıyorum ki bu performansının üstüne koyarak, sezon boyunca güzel maçlar çıkarır."

Kaynak: AA