'Bazı Arkadaşlarımız Oynamak İstemedi”

Aydınspor 1923’lü Aytek Aşıkoğlu Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Aydınspor 1923 ile Cizrespor maçının ardından sosyal medya aracılığıyla açıklamalarda bulundu.


Ziraat Türkiye Kupası 2. tur mücadelesinde Aydınspor 1923 ile Cizrespor karşı karşıya gelmiş, Cizre'de oynanan mücadeleyi Cizrespor kazanarak adını bir üst tura yazdırmıştı. Bu maçın ardından Aydınsporlu Aytek Aşıkoğlu'nun twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar dikkat çekti: "Biz bugün burada kazansaydık kimse sağ kalmazdı" diyen Aşıkoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Şükurler olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım şükürler olsun Atatürk'ün Evladıyım". "Bir tane Türk bayrağinın olmadığı, bizden başka kimsenin Türkçe konuşmadığı, İstiklal Marşımızı sadece bizim söyledigimiz bir yerde, Türkiye Kupası maçı oynadık. Tehditler içinde sözde stada girerken yediğimiz dayaklar arasında arama yapılmadan içeri alınan 5000 eli taşlı kişilerin içinde bazı arkadaşlarımızın haklı olarak oynamak istemediği, bazılarının ise korkudan elinin ayağının titrediği kupa maçı oynadık"
"Kimse kusura bakmasın biz bugün burada kazansaydık maçtan sonra kimse sağ kalmazdı. Tek tesellim tekrardan ailemi görecek olmam"
"Bazen nefes aldığına hayatta kaldığına şükredersin. İşte öyle bir gündü."
Aydınspor 1923, maç öncesi maçın oynanacağı Silopi’ye giderken Cizre’de taşlanmıştı.

Kaynak: İHA