Bozüyük'te 'Dostluk' Buluşması

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, Pazaryerispor ile Güneşspor arasında oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle iki tarafın temsilcileri Bozüyük ilçesinde bir araya geldi.


Güneşspor Kulübü tesislerinde gerçekleşen toplantıya, Pazaryeri Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri Emniyet Amiri Ufuk Karabudak, Pazaryerispor Teknik Direktörü Mustafa Nemli, Pazaryerililer Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu, Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, takım kaptanı İbrahim Emral, Güneşspor Kulübü Başkanı Ümit Kök ve kulüp yöneticileri katıldı.

Burada konuşan Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Türk kültüründe ve spor ahlakında bu şekilde kavganın olmadığını söyledi.

Kaykaç, "Birkaç haylaz futbolcunun hırçın davranışı, misafir takım oyuncularının yaralanması bizleri derinden üzmüştür. İlçe Kaymakamı olarak, istenmeyen olaydan dolayı Pazaryerispor futbolcuları adına özür diliyorum. İki takımın kardeş takım olarak kucaklaşmasını ve bu tür olaylara karışan diğer takımlara da örnek olmasını diliyorum" dedi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ise, sporun kardeşlik ve centilmenlik olduğunu, kulüp başkanı olarak misafir takıma karşı yapılan kavgadan dolayı kulüp yönetiminden ve futbolculardan özür dileyerek, bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Yalçın, ayrıca ilçe stadının sentetik çim saha olarak yapılmasının ardından yeni sahada ilk dostluk maçına Güneşspor'u davet edeceğini kaydetti.

Güneşspor Kulüp Başkanı Ümit Kök de, bu görevde bulunmalarının tek gayesinin gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması olduğunu anlattı. Başkan Kök, "Çıkan olaylardan büyük üzüntü duyduk ama gençlerin yaptıkları anlık gelişen bu olaydan zarar görmelerini de istemiyoruz. Asla kin duymuyoruz tam tersine Pazaryerispor kafilesini ilçemize geldiğinde çiçeklerle karşılamayı ve lokalimizde ağırlamayı düşünüyorduk. Fakat Pazaryeri Kaymakamı, Belediye Başkanı, Emniyet Amiri ve kulüp yöneticilerinin Türkiye'de eşine az rastlanan bir nezaketi göstererek kulübümüze gelerek olaylardan duydukları üzüntüleri belirtmeleri bizleri son derece onure etmiş ve sevindirmiştir. Ben kendilerine kulübüm ve futbolcularım adına teşekkür ediyorum. Çok ince bir davranış gösterdiler" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Güneşspor Genel Sekreteri Mehmet Büber ve Futbol Takımı As Başkanı Mehmet Çakır, Pazaryerililer Derneğine giderek üye kaydı yaptırdılar. Güneşspor kulübünü ziyarette bulunan Pazaryeri protokolü ve Pazaryerispor yöneticilerine Türk Bayrağı ve Güneşspor logosu baskılı çeşitli hediyeler verildi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İHA