'Boğazın Kralı'Ndan Lisans İsyanı

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları'nın son 5 yıldaki birincisi Hasan Emre Musluoğlu, Galatasaray Kulübü'nün lisansını vermemesi nedeniyle, aktif spor yaşamını sürdüremediğini iddia etti.

26. Uluslararası Katibim Festivali kapsamında yapılan Kız Kulesi Yüzme Yarışları'nda, bugüne kadarki en iyi dereceyi (3.50|68) yaparak birinci olan Musluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı sorunları anlattı.
Yüzmeye devam etmek istediğini ancak Türkiye şartlarında buna imkan bulamadığından yakınan 22 yaşındaki uzun mesafe yüzücüsü, "Karın tokluğuna bile yüzecek durum yok. Galatasaray'da yüzüyordum. Zoraki antrenörlüğe geçirildim. Yüzmeye devam etmek istedim ancak şu anda yüzebilecek bir yer bulamıyorum" dedi.

Sarı-kırmızılı kulüple 2015 mayıs ayına kadar yüzücü olarak sözleşmesinin bulunduğunu ancak buna uyulmadığını ve antrenörlüğe zorlandığını ileri süren Musluoğlu, "Galatasaray'da yüzme isteğim için fırsat verilmedi. Şimdi başka kulübe geçmek istiyorum, lisansım verilmiyor. Maaşım da kesildi. Ciddi anlamda sıkıntıdayım. Şu an bir şey yapamıyorum. Boğaziçi yarışları bir anlamda jübilem olmuştu. Bu yarışa da davet üzerine katıldım" diye konuştu.


- "Ülkemi temsil etmek istiyorum"
Galatasaray Kulübü'ndan lisansını alamadığı için profesyonel spor yaşamına devam edemediği iddia eden Musluoğlu, olimpiyatlarda veya farklı organizasyonlarda Türkiye'yi temsil etmek istediğini belirtti.

Lisansı konusunda hukuki yollara başvurduğunda haklı çıkacağını ancak bu tip yöntemi son seçenek olarak gördüğünü ifade eden Musluoğlu, şöyle konuştu:
"Ülkemi, olimpiyatlarda ve başka organizasyonlarda temsil etmek isterim. Ama ülkemizin şartları izin vermiyor. Yüzmeyi çok isteyen bir insanım. Bunun için çok büyük fedakarlıklar yaptım ama şu anda hiçbir çıkış yolu bulamıyorum. Belli bir yaştan sonra seni zoraki bıraktırıyorlar. Zaten antrenörlük okuyorum. Antrenör olacağım için erkenden bu göreve kaydırma düşüncesi var. 2015 mayıs ayına kadar Galatasaray ile yüzücü olarak imzaladığım bir sözleşmem vardı. Buna uymayarak kendi kafalarına göre maaşımı kestiler. Galatasaray'da haziran ayında antrenör olarak da istifamı vermiş oldum ama yüzücü lisansımı da vermiyorlar. Beni bağlıyorlar. Böyle bir şey yapmaya da hakları yok. Şu an hukuki yollara başvursam haklı çıkarım ama ben çocukluğumdan beri Galatasaraylı olduğum için böyle şeyleri en son seçenek olarak görüyorum. Ama bu saatten sonra başka bir çıkış yolu kalmıyor. Ne serbest bırakıyorlar ne de bir çözüm buluyorlar."

- "Karın tokluğuna yüzmeyi kabul ederim..."
Yüzmeye devam edebileceği bir kulüp aradığını bildiren Musluoğlu, "Karın Tokluğuna yüzmeyi kabul ederim ama o imkanı bile bulamıyorum" dedi.

Umudunu yitirdiğini ifade eden Musluoğlu, şöyle konuştu:
"Spora devam edebileceğim bir kulüp arıyorum. Şartlarımı karşılayabilecek bir kulüp. Maddi açıdan inanın çok komik rakamlara bu işi yapıyoruz. Buna rağmen kulüp bulamıyoruz. Karın tokluğuna yüzmeyi kabul ederim ama onu bile bulamıyorum. Türkiye şartları bu. Federasyon benim yüzmemi istiyor ama Galatasaray ile sorun var. Ben umudu kestim açıkçası. 22 yaşındayım. Normalde 20 yaşın üzerinde uzun mesafeciler bırakmak istiyor. Ben devam ettirmek istiyorum ama şartlar engel oluyor. Devam edebilmem için Galatasaray'ın lisansımı vermesi gerekiyor."

Kaynak: AA