Bilecik'teki Amatör Küme Maçındaki Kavga

Pazaryeri ilçesinde, Pazaryerispor ile Bozüyük Güneşspor arasında oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle iki tarafın temsilcileri Bozüyük ilçesinde bir araya geldi.

Pazaryeri Kaymakam Vekili Eyüp Kaykaç, Bozüyük Güneşspor Tesisleri'nde iki takımın temsilcilerinin bulunduğu toplantıda, Türk kültüründe ve spor ahlakında bu şekilde kavganın olmadığını ifade ederek, "Birkaç haylaz futbolcunun hırçın davranışı, misafir takım oyuncularının yaralanması bizleri derinden üzmüştür. İlçe Kaymakamı olarak, istenmeyen olaydan dolayı Pazaryerispor futbolcuları adına özür diliyorum. İki takımın kardeş takım olarak kucaklaşmasını ve bu tür olaylara karışan diğer takımlara da örnek olmasını diliyorum" dedi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın da sporun kardeşlik ve centilmenlik olduğunu, kulüp başkanı olarak misafir takıma karşı yapılan kavgadan dolayı kulüp yönetiminden ve futbolculardan özür dileyerek, bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
Yalçın, ayrıca ilçe stadının sentetik çim saha olarak yapılmasının ardından yeni sahada ilk dostluk maçına Güneşspor'u davet edeceğini sözlerine ekledi.
Bozüyük Güneşspor Kulüp Başkanı Ümit Kök ise çıkan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını ama gençlerin yaptıkları anlık gelişen bu olaydan zarar görmelerini de istemediklerini belirterek, "Asla kin duymuyoruz tam tersine Pazaryerispor kafilesini ilçemize geldiğinde çiçeklerle karşılamayı ve lokalimizde ağırlamayı düşünüyorduk. Fakat Pazaryeri Kaymakamı, Belediye Başkanı, Emniyet Amiri ve Kulüp yöneticilerinin Türkiye'de eşine az rastlanan bir nezaketi göstererek kulübümüze gelerek olaylardan duydukları üzüntüleri belirtmeleri bizleri son derece önere etmiş ve sevindirmiştir. Ben kendilerine kulübüm ve futbolcularım adına teşekkür ediyorum. Çok ince bir davranış gösterdiler" diye konuştu.

Toplantıya Kaymakam Vekili Kaykaç'ın yanı sıra Pazaryeri İlçe Emniyet Amiri Ufuk Karabudak, Pazaryerispor teknik direktörü Mustafa Nemli ve takım kaptanı İbrahim Emral, Bozüyük Pazaryerililer Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu ve yönetim kurulu, Bozüyük Güneşspor yetkilileri ve sporcuları katıldı.

Bilecik 1. Amatör Küme'de 2014-2015 sezonun ilk maçında hafta sonu oynanan Pazaryerispor-Bozüyük Güneşspor karşılaşmasının, 65. dakikasında futbolcular arasında çıkan kavga ve taraftarın sahaya girmesi nedeniyle maçın hakemi Ersin Özmen tarafından maç tatil etmişti.
Kavga sırasında 5 futbolcu aldıkları darbe sonucu yaralanmış, Pazaryeri Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu olmuştu.

Kaynak: AA