'Madalya, Fransa Maçına Bağlı'

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Işıl Alben, kazanmayı seven bir ekip olduklarını belirterek, "Grupta oynayacağımız Fransa maçını da kazanırsak madalya yolu açılacaktır" dedi.

Işıl Alben, 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde Ankara ve İstanbul'un evsahipliğinde düzenlenecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'na ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
"Dünya Şampiyonası'nı diğer organizasyonlardan farklı kılan, maçları kendi evimizde oynayacak olmamız" diyen Işıl Alben, evsahipliği avantajını kullanmak istediklerini söyledi.

Milli basketbolcu, "Ankara seyircisinin çok güzel bir enerjisi var. Olimpiyat elemelerinde, Dünya Şampiyonası öncesi burada oynadığımız hazırlık turnuvasında bunu görmüş olduk. Bu bizim için çok büyük güç olacak" diye konuştu.


- "Kazanabileceğimiz rakiplerle eşleştik"

Hazırlıkların güzel gittiğine değinen deneyimli basketbolcu, grupta bulunan Fransa, Mozambik ve Kanada'yı yenebilecek güce sahip olduklarını ifade etti.

Işıl Alben, Fransa maçının önemine dikkati çekerek, "Kazanmayı seven bir takımız. Bunu hazırlık maçlarındaki kırılma anlarında herkesin yüksek motivasyonuyla görmüş olduk. Kazanabileceğimiz rakiplerle eşleştik. Her zaman ilk hedefe konsantre olmayı tercih ediyorum. İlk maçımızı da Ankara'da Fransa ile yapacağız. Grupta oynayacağımız Fransa maçını kazanırsak madalya yolu açılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

- "Başarının tesadüf olmadığını kanıtladık"

Kadın basketbolunda 2005'ten bu yana başarı grafiğinin sürekli artığını vurgulayan Işıl Alben, şunları kaydetti:
"İlk kez Avrupa Şampiyonası'na 2005'te katıldık. İlk olmasına rağmen çeyrek final oynadık. Bugünleri düşünerek planlayan daha önce burada emek vermiş birçok kişi var. Onlar belki bunun cefasını çekti, biz ise güzel günlerini yaşıyoruz. Gerçekten şanslı bir nesil olduğumuzu düşünüyorum. Hiçbir şey tesadüf değil. Zaten yakalamış olduğumuz başarının tesadüf olmadığını kanıtladık. Geçmişte verilen çok büyük bir emek var. Bugünlerin hayalini kurarak yapılmış çalışmalar var. Biz de şimdi onlara layık olmak istiyoruz."

Kaynak: AA