Maximum Kiteboard Turkish Open 2014 Türkiye Şampiyonası

Türkiye Yelken Federasyonu faaliyet programında yer alan Kiteboard Course Race ve Freestyle Açık Türkiye Şampiyonası, Akyaka Mahallesi'nde başladı.


Akçapınar sahilinde gerçekleştirilen Maximum Kiteboard Turkish Open 2014 yarışlarında sporcular, Freestyle ve Course Race disiplinlerinin yanında, Sup Board ve Slalom One Hour kategorilerinde yarışarak suyun üstündeki sportif mücadelelerindeki hızlarını gösterdi.

Milli sporcular Salih Alexander Çakır ve Merve Ceylan'ın da katıldığı yarışlar öncesinde seremoni ve açılış yarışları gerçekleştirildi.

Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Yelken Federasyonu Başhakemi Aydemir Berhan, pazar gününe kadar devam edecek yarışlara 100'ün üzerinde sporcu katıldığını söyledi.

Akyaka'da Kiteboard Türkiye Şampiyonası'nın ilk kez düzenlendiğini belirten Berhan, ilk gün yabancıların da katılımıyla 42 sporcunun yarışacağını bildirdi.

Özellikle hafta sonu 100'ün üzerinde sporcunun yarışarak gösteriler sunacakların anlatan Berhan, "Akyaka'da çok güzel bir rüzgar var ve dünyanın her yerinden insanlar bu sporu yapabilmek için geliyor. Bölgedeki en önemli kiteboard merkezi. Bu nedenle yarışları burada yapmaktan çok büyük keyif alıyoruz" dedi.

TYF Kiteboard Komite Başkanı Kerem Mutlu ise kiteboardın son yıllarda dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla geliştiğini ifade etti.

Akyaka'daki sörf alanının sürekli esen rüzgar nedeniyle kiteboard için Türkiye'de en elverişli yerlerden biri olduğunu vurgulayan Mutlu, şöyle konuştu:

"Hafta sonuna kadar yüzlerce yarışcı kiteboardın tüm disiplinlerinde yarışıyor olacak. Yarışmanın açık olarak adlandırılması da zaten uluslararası statüsünden dolayı. Yarışlara yabancılar da katılabiliyor. Değerlendirme ile buradaki yarışçılar puan kazanıyor. Bu puanlar sayesinde yarışçılar sıralamada üst sıralara tırmanabiliyor. Bu da sporcular için çok önemli. Yabancı sporcular Türkiye şampiyonu olmuyor ama yarışlardan puan alarak klasmanda yerlerini koruyorlar. Bu yılki yarışlara özellikle 18 yaş altından çok sayıda sporcu katılıyor. Bu da bu sporun ne kadar geliştiğini gösteriyor."

Yarışlara katılan milli sporcu ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Merve Ceylan da Akyaka'nın, son yıllarda Türkiye ve dünyadaki en önemli sörf alanlarından biri haline geldiğine işaret ederek, "2008 yılından beri Türkiye şampiyonuyum. Bu yıl da bu unvanımı korumak için yarışlara katılıyorum. Bugün Türkiye'nin en iyi sporcuları bir aradalar. Hepsi Türkiye şampiyonu unvanını almak için yarışacaklar" diye konuştu.

21 Eylül Pazar günü gerçekleşecek final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

Öte yandan şampiyona öncesi Akçapınar sahiline gelen çok sayıda sporcu, gün boyu etkili olan rüzgarla sörf yaptı. Bölgede tatilini geçiren ziyaretçiler, sörfçülerin adrenalin dolu hareketlerini izleyerek fotoğraf çekti.

Kaynak: AA