Edirne'den Kısa Kısa

Uzunköprü Belediyesi, Şinasi İlkokulunda düzenleme çalışması yaptı.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Uzunköprü Belediyesinin eğitim ve öğretime katkısının devam ettiği belirtildi.

Şinasi İlkokulunun bahçesine kilit taş döşenerek yeni eğitim dönemine hazır hale getirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Belediye başkanının okullara olan desteği her geçen gün artarak devam etmektedir. Ergene İlkokulunun 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı öncesinde vermiş olduğu talep dilekçesini değerlendiren belediyemiz, ana sınıfı ve okul koridorlarındaki ortak kullanım alanlarında gerekli çalışmaları gerçekleştirmiş okullarına açılmasına kısa bir süre kala tüm işlerin tamamlanmasını sağlamıştır."

- Gaziler Günü

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından gazilik unvanı verildiğini hatırlattı.

Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu aktaran Bozkurt, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve milli şuurla kazanılan büyük zaferin o sağlam temellerin üzerinde yükselmiştir. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır. Tarihin gördüğü en büyük destanların kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz dün olduğu gibi bugün de yolumuza ışık tutan en önemli yol göstericilerdir."

- Kadın basketbolculara tatlı hediye hediyesi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Basketbol Kulübü oyuncularına tatlı ikram etti.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürkan ve beraberindekiler takımı ziyaret etti. Oyuncularla sohbet eden Gürkan, kentteki bir tatlıcının yaptığı Arnavut kültürüne ait tatlıyı oyunculara ikram etti.

Fotoğraf çekiminin de yapıldığı ziyarette, Edirnespor Başantrenörü Aziz Akkaya, oyuncular ve yöneticiler yer aldı.

Kaynak: AA