Tenis Federasyonu Başkanı Tural, Milli Tenisçi İpek Soylu'yu Kabul Etti

Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, ABD Açık Tenis Turnuvası genç çift bayanlar kategorisinde şampiyon olan milli tenisçi İpek Soylu'ya, gösterdiği başarıdan dolayı kendi kasasından 10 bin liralık hediye çeki verdi.


Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, ABD Açık Tenis Turnuvası genç çift bayanlar kategorisinde İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile şampiyon olarak önemli bir başarıya imza atan milli tenisçi İpek Soylu'yu kabul etti. PTT Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşen kabule milli tenisçinin babası Sermet ve annesi Serpil Soylu da katıldı.

Soylu, kabule ABD'deki turnuvada kazandığı kupa ile geldi. Şampiyon tenisçinin ilerleyen süreçte kariyer planları ve hedeflerinin konuşulduğu toplantının ardından Tural, milli sporcuya 10 bin liralık hediye çeki takdim etti.

Kabulde konuşan Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, Soylu'nun sezonun son Grand Slam şampiyonası olan ABD Açık'ta yüzünün akıyla şampiyonayı bitirip şampiyon olduğunu vurguladı. Şampiyon kelimesinin Türk tenisi açısından son derece önemli olduğunu belirten Tural, "Bu düzeyde şampiyonluk sevincine ulaşan tek kızımız İpek. Kendisini tebrik ediyoruz" dedi.

"AİLE DESTEĞİ OLMADAN TENİSTE BAŞARI MÜMKÜN DEĞİL"
Bu başarının Soylu'nun kariyeri için bir başlangıç olduğunu ifade eden Tural, "İpek'i aslında dünya sıralamasında ilk 10'a girdiğinde tebrik etmek istiyoruz. Grand Slam kazandığında tebrik etmek istiyoruz. Grand Slam'lar tekler ve çiftler kategorisinde oynanıyor ancak teklerde bir yere gelmek daha önemli. İpek bu potansiyele sahip bir sporcumuz. Bu yaşa kadarki dönem içerisinde Türkiye'de en iyi olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

"TENİS DİĞER SPORLARDAN ÇOK FARKLI"
Tural, tenisin diğer sporlardan çok farklı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"İpek yılda en az 30 turnuva oynamak zorunda. İpek bunun için haftanın 7 günü idman yapmak zorunda. Dolayısıyla diğer spor dallarında olduğu gibi 'Hadi şampiyonaya gidelim' deme ve bir seferlik yarışarak bir yere gelme şansımız ne yazık ki teniste yok. Yıl içerisinde sürekli puan kovalamanız lazım, sürekli turnuvalara gitmeniz lazım. Her turnuvanın kendine göre verdiği puanlar var. Ama İpek, ABD Açık'ta çiftler kategorisinde oynama hakkını, kazandığı puanlarla elde etti. Oraya gitti, şampiyon oldu. Bu anlamda kendisini tebrik ediyoruz. Basın ve diğer kuruluşlarımız İpek'in şampiyonluğuna büyük önem verdiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama biz İpek'e asıl önemi ilk 10'a girdiğinde vereceğiz. Grand Slam'larda şampiyon olduğunda, ana tablolarda doğrudan oynadığında vereceğiz. Annesi ve babası bu işin asıl cefasını çeken insanlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Aile katkısı olmadan bu sporun yapılabilme şansı yok. İpek'in ailesi bu katkıyı en iyi şekilde sağlayanlardan. Tabii bunun kulüp ve federasyon ayağı var. Biz bundan sonraki süreçte kariyer planlaması yapmamız gerektiğine inanıyorduk. Şimdi zamanı geldi, bundan sonra en kısa zamanda İpek'e bir takım oluşturacağız. O takımla beraber İpek artık büyükler kategorisinde yoluna devam edecek. İpek artık junior istemiyor. Artık yukarılarda bir yerlere geleceğiz. Ama bu başarı azımsanacak, önemsenmeyecek bir başarı değil. Bizim açımızdan İpek için yeterli gördüğümüz bir başarı değil. İpek'i daha iyi noktalarda görmemiz lazım. İpek'e bir kariyer planlaması yapacağız. Yıl yıl hangi derecelere ne zamanlar gelecek, hangi turnuvalara katılacak, bundan sonra özel hocasıyla beraber çalışacak. İnşallah 2016 olimpiyatlarına yetiştiririz ama İpek'imizi 2020 olimpiyatlarında Türkiye adına yarışan bir sporcu olarak görmeyi hedefliyoruz."

İPEK SOYLU: "BU BAŞARI BENİM KÜÇÜK HEDEFLERİMDEN BİRİYDİ"
Milli tenisçi İpek Soylu ise, "Öncelikle Osman Abi'nin yeri bende gerçekten ayrıdır. Başarılarımda aynı zamanda başarısızlıklarımda her zaman yanımda olmuştur. Bu uzun süredir gerçekleştirmek istediğimiz bir projeydi. Bu başarı ve sonrasında da bu konuda kesin karar alıp yeni çalışmalara birlikte başlayacağız. Bu başarı gerçekten çok mutluluk verici. Benim küçük hedeflerimden biriydi. Bundan sonrası için hedeflerime daha iyi şekilde yürümeye devam edeceğim" diye konuştu.

2015 yılı için ana hedefinin dünya sıralamasında daha üst noktalara çıkmak olduğunu belirten Soylu, Grand Slam'lara ara vermeden başarısını sürdürmek istediğini ifade etti.

Soylu, eğitimle sporu nasıl götürdüğüne yönelik olarak da, "Eğitim ve sporu hocalarımın ve okul yönetiminin bana sağladığı tolerans sayesinde götürmeye çalışıyorum" ifadesini kullandı.

TURAL'DAN ŞAMPİYON TENİSÇİYE 10 BİN LİRALIK HEDİYE ÇEKİ
Kabulün ardından Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, İpek Soylu'ya gösterdiği üstün başarı ve sergilediği üstün performans için 10 bin lira değerinde hediye çeki takdim etti. Tural, hediye çekine yönelik, "Bu federasyonun kasasından çıkan bir para değildir, Osman Tural'ın şahsi hediyesidir İpek'e" dedi.

Tural ayrıca, sporcuya PTT görevlileri tarafından İpek Soylu için özel olarak hazırlanan posta pulu ile yarım altın hediye etti. Tural ayrıca milli tenisçiye, "Paran olmayabilir ama artık pulun var" esprisi yaptı.

Kaynak: İHA