Maliye Bakanı Şimşek, Norveç Büyükelçiliği Tenis Turnuvası'na Katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Tenis Kulübü'nde Norveç Büyükelçiliği'nin düzenlediği tenis turnuvasına katıldı.

Maliye Bakanı Şimşek, "Esas itibariyle hangi spor türü olursa olsun, vatandaşlarımız herhangi bir spor yapsınlar. Önemli olan kaliteli hayat, sağlıklı hayat" dedi.


Bakan Şimşek ve Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ile Çınar&Çınar Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çınar ve avukat Argun Bozkurt ile karşılaştı. Bakan Şimşek ve Tural rakiplerine birinci setten itibaren üstünlük sağladı. İlk seti 6-1 Şimşek-Tural çifti kazandı. İkinci sette de Şimşek-Tural ikilisinin üstünlüğü devam etti ve ikinci seti de 6-1 kazandılar. Maç sonunda bir açıklama yapan Maliye Bakanı Şimşek, kolay bir karşılaşma olduğunu söyleyerek, "Federasyon Başkanımız Osman bey maşallah çok iyi. Rahat bir oyun aldık" ifadelerini kullandı.

Tural ise, skora aldanmamak gerektiğini belirterek, "Teniste her zaman her türlü sonuca açık. Bir oyun verdikten sonra gerisi gelebilir. Sayın bakanımız çok net puanlar alacak vuruşlar yaptı. Takım olarak az hata yaptık" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, tenisin halka yayılabilecek bir spor türü olduğunu kaydederek, "Bu türden turnuvalar anlamlı. Çünkü bu sporun yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor. Esas itibariyle hangi spor türü olursa olsun, vatandaşlarımız herhangi bir spor yapsınlar. Önemli olan kaliteli hayat, sağlıklı hayat" ifadesini kullandı.

Eşi Esra Şimşek, Bakan Şimşek’in performansını beğendiğini söyleyerek, “Göz ucuyla baktım. Performansı güzel. Bize şans getirsin diye bebekleri getirdik ama pek şansa ihtiyacı yok” şeklinde konuştu.

Şimşek-Tural çiftinin maçını eşi Esra Şimşek, ikiz kızları Azra Esma ve Sare Nur ile birlikte izledi

Kaynak: İHA