5. Embassy Tenis Turnuvası

Türk ve yabancı diplomat ve bürokratların mücadele ettiği 5. Embassy Tenis Turnuvası başladı.

Ankara Tenis Kulübü (ATK) kortlarında düzenlenen turnuvaya büyükelçilerin yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcileri ile Türk diplomat ve bürokratlar katılıyor.
İki gün sürecek grup maçlarının ardından 20-21 Eylül tarihlerinde yarı final ve final müsabakaları oynanacak.
Organizasyonda çift erkeklerde yarışması beklenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Tenis Federasyonu Bakanı Osman Tural ikilisinin ilk maçı yarın saat 18.30'da yapılacak.
Organizasyonu, Norveç Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenleyen Çınar&Çınar Hukuk Bürosu kurucu ortağı Hakan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın Ankara'daki büyükelçiler, diplomatlar ve Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına yönelik düzenlendiğini söyledi.

ATK'nın eski değerini kazanmasını amaçladıklarını belirten Çınar, "Sosyal ilişkilerimizi kültürel ve sportif anlamda desteklemeyi amaçladık. Turnuvayı her yıl aynı tarihte yapıyoruz. Bu yıl ilgiyi artırmak için bir Norveç Büyükelçiliği ortaklığında düzenliyoruz. Turnuvada tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler, çift bayanlar ve karışıklarda müsabakalar yapılacak. Turnuvaya Norveç, Güney Kore, Endonezya ve İngiltere Büyükelçilikleri katılacak. Turnuva, 21 Eylül Pazar günü yapılan final maçlarının ardından madalya töreniyle sona erecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA