'Türkkuşu', 29 Ekim'de Kanatlanacak

Türk Hava Kurumu tarafından üretilen "TürkkuşŸu" uçağŸının, 24 Eylül'de fabrikadan çıkması, test uçuşŸlarının ardından 29 Ekim'de de ilk uçuşŸunu yapmasının planlandığŸı bildirildi.


Selçuk Efes Havalimanı'nda düzenlenen 43. Türkiye ParaşŸüt şžampiyonası'nın ödül törenine katılan THK Genel BaşŸkanı Osman Yıldırım, gazetecilere açıklamasında, Türkiye'de uçak üretimi konusunda son derece önemli faaliyetler yürütüldüğŸünü belirtti.

THK olarak "TürkkuşŸu" adı verilen 2 kişŸilik uçak üretimine geçtiklerini dile getiren Yıldırım, "TürkkuşŸu, 24 Eylül'de fabrikadan çıkacak ve hemen testlerine başŸlayacağŸız. İnşŸallah 29 Ekim'de de gerçek uçuşŸunu yapacak. Programı müsait olursa fabrikayı da CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan'a açtırmak, hep birlikte gururlanalım istiyoruz" diye konuşŸtu.

Yıldırım, daha çok kişŸinin paraşŸüt sporunu yapmasını arzuladıklarını, bu çerçevede paraşŸüt atlayışŸının yapıldığŸı uçağŸa ihtiyaç olduğŸunu anlatarak, "Asıl hedefimiz, 2018 yılı başŸlarında hem paraşŸüt sporlarında hem yolcu taşŸıma ve kargo faaliyetlerinde kullanılacak 20 kişŸilik uçak üretmek. ǜlkemizin imkanlarını kullanıp bu uçağŸı üreteceğŸiz" dedi.

-Hayko Cepkin de ödül aldı

Bu arada bir hafta süren 43. Türkiye ParaşŸüt şžampiyonası'nda dereceye girenlere ödülleri, verildi.

Rock müzisyeni Hayko Cepkin'in de yer aldığŸı "Anadolu BJK-B" takımı, "4'lü takım halinde serbest düşŸüşŸ amatör dalı"nda üçüncülüğŸü elde etti.

Cepkin, madalya sevincini arkadaşŸlarıyla paylaşŸtı.

Tören sırasında bir pilot da gösteri uçuşŸu yaptı.

 

Kaynak: AA