Şengalspor Cizre Belediyesini Farklı Mağlup Etti

Cizreli Üniversite öğrencilerinin savaştan kaçan Ezidiler'e destek için düzenlediği futbol turnuvasında oynanan dostluk maçında Şengalspor, Cizre Belediyespor'u 5-2 mağlup etti.


Cizre’de Cizreli Üniversite öğrencilerinin Ezidiler yararına organize ettiği halı saha futbol turnuvasında oynanan dostluk maçında karma kadrodan oluşan Şengalspor Ezidi vatandaşlardan oluşan Cizre Belediyespor'u 5-2 mağlup etti. Gaziantep’te Beden Eğitimi Bölümünü okuyan Cizreli Üniversite öğrencileri Aziz Zileyaz, İlhan İverendi, Aziz Bilir ve İdris Emen’in Savaştan kaçan Ezidiler'e destek vermek ve Ezidiler'in yaşam koşullarına dikkat etmek amacıyla düzenlediği halı saha futbol turnuvası Şengalspor ile Cizre Belediyespor arasında oynanan dostluk maçı ile devam etti.

Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı, Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur, Cizre Spor Teknik Direktörü Yahya Ünal gibi önemli simalardan oluşan Şengalspor, Ezidi gençlerinden oluşan Cizre Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Çok sayıda Ezidi vatandaşın da izlediği dostluk maçını Şengalspor 5-2 kazandı.

Ezidiler yararına oynanan dostluk maçı sonunda kısa bir açıklama yapan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, "Bu turnuvanın amacı IŞİD zulmüne uğrayıp ilçemizde misafir olan Ezidiler'e maddi anlamda katkı sağlamak ve bu insanlarımızın mağduriyetlerinin böyle etkinliklerle dünya kamuoyuna duyurmaktır. Yanı başımızda zulmün, savaşların sıkıntıların olduğu bir dönemde bizler bir nebze kendi bölgemizde dostluk, sevgi, barış ve kardeşliğe katkı sağlamak için, birlikteliklerde, güzelliklerde bulunması için bir nefes olmaya çalıştık. Barış, huzur ve Kardeşlik adına düzenlenen bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür eder, turnuvaya katılan bütün takımlara da başarılar diler bu tür yardım organizasyonlarının artarak devam etmesini dilerim" dedi.

Karşılaşma sonunda Cizre TSO Başkanlığı tarafından maçı izleyen seyircilere takım futbolcularına tatlı ve içecek ikram edildi.

Kaynak: İHA