Uşak Belediyesi Kurtuluş Kupası'nda İlk Gün

Uşak Sportif’in ev sahipliği yaptığı, Uşak Belediyesi Kurtuluş Kupası oynanan iki karşılaşma ile başladı.


İlk maçta Rönesans TED Ankara Kolejliler, Torku Konyaspor Basketbol'u 70-65 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk çeyreği Konya ekibinin 14-11 üstünlüğü ile geçilirken, ikinci çeyrekte Ankara ekibi soyunma odasına 29-27 önde giden taraf oldu. Üçüncü çeyreği 50-43’lük skorla ile yine Rönesans TED Ankara Kolejliler önde geçerken, son çeyrekte de üstünlüğü elden bırakmayan Başkent ekibi karşılaşmayı 70-65 kazandı.

Günün ikinci maçında Uşak Sportif ve Edirne Basket takımları karşı karşıya geldi. Yeni sezonda ilk kez taraftarının önüne çıkan Uşak Sportif karşılaşmayı 79-77 kazanan taraf oldu. İlk çeyreği Uşak Sportif 20-14’lük skorla önde tamamladı. Maçın kontrolünü ikinci çeyrekte de elinde tutan Uşak Sportif soyunma odasına 40-37 önde gitmeyi başardı. Heyecanlı geçen maçın üçüncü çeyreğini yine 60-56’lık skorla önde kapatan Uşak Sportif, son çeyrekte rakibinin baskısını artırmasına rağmen karşılaşmayı 79-77 kazanan takım oldu. Uşak Spotif’de Carter 24, yeni transfer Courtney Fells 21 ve Warren 14 sayı ile takımını galibiyete taşıyan isimler oldu.

Turnuva bugün yapılacak iki maçla devam edecek. İlk maç saat 16.00’da Edirne Basket ve Rönesans TED Ankara Kolejliler arasında oynanacak. İkinci maçta ise Uşak Sportif ve Torku Konyaspor Basketbol saat 18.00’de karşılaşacak.

Kaynak: İHA