'Karatede, İyi Bir İstikrar Yakaladık'

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, son beş yılda karatede sporcu sayısının da madalya sayısının da arttığını belirterek, özellikle 2010 yılından sonra güzel bir istikrar yakaladıklarını, Avrupa şampiyonalarında ilk sıralarda olduklarını söyledi.


Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında federasyon başkanı olduğunda 60 bin lisanslı sporcu olduğunu anımsatarak, bugün 160 bin lisanslı sporcuya ulaştıklarını ifade etti.

Karateye ilginin her geçen gün arttığına dikkati çeken Delihasan, "Karateye çok büyük bir ilgi var, çok büyük de başarı var. Altyapıdan üst yapıya kadar bütün kategorilerde çok iyi başarılarımız var. Bunda, yönetimden sporculara, hakemlerden ailelere kadar herkesin büyük emeği var. İyi bir istikrar yakaladık, bütün branşlarda yükselme var" dedi.

Göreve geldiğinden bu yana güzel başarılar elde ettiklerinin altını çizen Delihasan, şunları kaydetti:

"Özellikle 2010 yılından bu yana çok güzel bir istikrarımız var. Devamlı dünya şampiyonalarında, Avrupa şampiyonalarında ilk beşin içerisinde yer alıyoruz. Birinci oluyoruz, ikinci oluyoruz, üçüncü oluyoruz, dört, beşinci oluyoruz ama devamlı potada, ilk beşin içerisindeyiz. Son 13 yılın verilerine bakıldığı zaman dünya klasmanında ikinciyiz, bu veriler baz alındığında..."

Delihasan, yıllarca sporculuk yapmasının ve federasyon başkanlığından önce 6 yıl antrenörlük yapmasının bir avantaj olduğunu vurguladı.

Karatenin bütün evrelerini çok iyi bildiğini vurgulayan Delihasan, "Müdahale etmemiz gereken yerlere müdahale ediyoruz. Soran olduğu zaman arkadaşlarımızı uyarıyoruz ve bizi dikkate alıyorlar. Devamında da başarılar geliyor. Bundan sonra da bu başarıların gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz çünkü başarılı olmak zor, o başarıyı zirvede korumak daha da zor. Biz başarıları daimi kılmak için tedbirler almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da genel klasmanda hep birinci sırada yer almayı hedeflediklerini belirten Delihasan, şöyle devam etti:

"Son verilere göre ikinciyiz. Devamlı ilk beşte olmayı amaçlıyoruz. Bir madalyanın altın, gümüş ya da bronz olması bizim birinciliğimizi, ikinciliğimizi değiştiriyor. Geçen yıl Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda genel klasmanda tarihimizde ilk defa birinci olduk ama bu sene bir puanla altına dönüşemedi, en fazla madalyayı almamıza rağmen ikinci olduk. Madalya sayımız fazla. Her zaman birinci olmak istiyoruz."

Kaynak: AA