Chelsea Beşiktaş maçı özeti

Kadıköy'de gecenin nefes kesen final maçında Chelsea engelini beşiktaş, son anlarda Ersan Gülüm'ün golü ile 1-0 geçti ve Soma kupasını kazanan takım oldu.

Bu dev final maçı öncesinde ise, Soma'daki faciada hayatını kaybeden vatanşlarımızın aileleri için düzenlenen turnuvanın üçüncü ve son maçında Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi 2-0 yenen Chelsea takımları karşı karşıya geldi.
Beşiktaş'ın yeni transferi Demba Ba eski takımı Chelsea'ye karşı 18. dakikada oyuna girdi. Drogba'nın 26. dakikada kullandığı serbest vuruşda kaleci Cenk, harika bir fefleksle topu direğin köşesinden çıkardı ve top taça gitti. 32. dakikada Chelsea'nin kazandığı kornerde İvonovic topa kafa ile vurdu ancak top üstten auta gitti. Demba ba 42. dakika mutlak bir golden yararlanamadı. Ceza sahası önüne kadar topu süren Demba ceza sahasına girerken şutunu çekti ancak kaleci kornere çeldi.
Ersan Gülüm galibiyeti getirdi
Bu korneri kullanan Beşiktaş'ta ceza sahasına gelen topu Sivok, Ersan Gülüm'ün önüne indirdi ve Ersan Gülüm topa dokunarak fileleri havalandırdırarak durumu 1-0'a getirdi. Hem Fenerbahçe'yi hem de Chelsa'yi 1-0 mağlup eden Beşiktaş Soma adına düzenlenen turuvada şampiyon oldu.
Chelsea iki attı: 2-0
Soma yararına düzenlenen turnuvanın ikinci maçını Chelsea kazandı. Maviler, Fenerbahçe'yi Diego Costa ve Ivanovic'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe, turnuvayı gol atamadan tamamladı.
Soma yararına düzenlenen turnuvanın ikinci maçını Chelsea kazandı. Karşılaşmada Fenerbahçe adına ilk tehlikeli atak 22. dakikada geldi. Emre Belözoğlu'nun ortasında Mehmet Topal'ın kafa vuruşu, direkte patladı. Bu pozisyondan iki dakika sonra Chelsea'nin golü geldi. Diego Costa, orta sahanın yarısından aldığı topu, ceza sahası içerisine kadar sürükleyerek şık bir dokunuşla ağlarla buluşturdu. Chelsea'nin ikinci golü ise, 31. dakikada atıldı. Schürrle'nin kullandığı frikik Volkan Demirel'den döndü. Topu önünde bulan Ivanovic, skoru 2-0'a getiren golü kaydetti. Bu gol, aynı zamanda mücadelenin de sonucunu belirledi.Chelsea, Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti.
İlk maç Kartal'ın: 1-0
Soma adına düzenlenen 3'lü turnuvanın ilk maçını Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Beşiktaş kazandı.
Soma'daki faciada hayatını kaybeden vatanşlarımızın aileleri için düzenlenen turnuva, Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla başladı. 3'lü turnuva için, 20 bin seyirci tribünlerdeki yerini aldı.
Turnuvada Beşiktaş, Chelsea ve Fenerbahçe taraftarları tribünde birlikte oturdu. Tribünde Galatasaray formalı taraftarların da yer aldığı gözlendi. Karşılaşma öncesi takımların futbolcuların arasında oluşan dostluk ve oluşan ortam yeni sezon öncesi örnek oldu.
Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesinde perde, 11. dakikada açıldı. Gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan Özyakup'un pasıyla topla buluşan İsmail Köybaşı, kaleci Volkan'ın üzerinden ağları havalandırdı. Beşiktaş, bu golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında net gol fırsatları yakalayan Fenerbahçeli futbolcular, bunları değerlendiremedi. Turnuvadaki ilk mücadele, Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle son buldu.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea'nin katıldığı turnuvada, sarı-lacivertli bir grubun maç öncesi küfürlü tezahüratlarına rağmen, Türk futbolunda yıllar sonra özlenen bir tablo yaşandı.
Son yıllarda yaşanan taraftar olayları sebebiyle, takımlarının birbirleriyle yaptıkları derbi maçlarda deplasmana gidemeyen sarı-lacivertliler ve siyah-beyazlılar, Soma için organize edilen bu önemli turnuvada, yıllar sonra aynı tribünleri paylaştı.
Bu arada, Beşitaşlı taraftarların bir bölümü, stattaki misafir takım seyirci tribününde toplandı ve karşılaşmayı burada bir arada izledi.

CHELSEA-BEŞİKTAŞ: 0-1

CHELSEA: Cech-Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe Luis-Fabregas, Matic-Ramires, Willian, Hazard-Diego Costa
BEŞİKTAŞ: Cenk-Serdar, Sivok, Atınç, İsmail-Holosko, Pedro, Atiba, Uğur-Oğuzhan Cenk

Gol: 43. dakika Ersan Gülüm

Soma Turnuvası'nın ikinci maçında İngiliz ekibi Chelsea ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta İngilizlerin gollerini 24. dakikada Diego Costa ile 31. dakikada Ivanovic kaydetti.
Fenerbahçe: 0-Chelsea: 2
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Ceyhun Sesigüzel, Seyfettin Ünal
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves (Dk. 31 Bekir İrtegün), Kadlec, Caner Erkin (Dk. 39 Hasan Ali Kaldırım), Selçuk Şahin (Dk. 15 Emre Belözoğlu), Mehmet Topal, Meireles, Sow (Dk. 39 Mehmet Topuz), Alper Potuk, Emenike (Dk. 33 Webo)
Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fabregas (Dk. 40 Obi Michel), Matic, Schurrle (Dk. 34 Ramires), Oscar, Hazard (Dk. 42 Salah), Diego Costa (Dk. 36 Drogba)
Goller: Dk. 24 Diego Costa, Dk. 31 Ivanovic (Chelsea)
Sarı kartlar: Dk. 29 Alves (Fenerbahçe), Dk. 32 Matic (Chelsea)
Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-1

FENERBAHÇE Volkan-Gökhan, Bekir, Alves, Caner-M.Topal, Meireles, Emre-Emenike, Sow, Webo

BEŞİKTAŞ:Cenk-Serdar, Sivok, Atınç, İsmail-Uğur, Necip, Oğuzhan, Holosko-Cenk Tosun-Mustafa

Gol: Dk. 11 İsmail Köybaşı

Son olarak ise,Maça Fenerbahçe ile oynadıkları mücadelelerde aldıkları galibiyet sonucu üçer puanla çıkan iki takımın mücadelesini kazanan Beşiktaş şampiyon olldu.
Turnuvanın son maçı ilk iki mücadeleye oranla daha temposuz geçti. İki takımın da birbirlerine bariz üstünlük kuramadığı maç genel itibarı ile orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Özellikle Drogba'nın girişi sonrası ceza sahası çevresinde üstünlük kuran Chelsea'nın tek etkili şutu da Fildişili yıldızdan geldi. Ve şampiyonu belirleyen gol 42. dakikada Ersan Gülüm'den geldi ve maçı 1-0 kazanan Beşiktaş 6 puanla şampiyon oldu.Beşiktaş, gerçekten sergilediği futbol ile özellikle Fenerbahçe seyircilerinden çok büyük bir beğeni alırken bu futbolu ile birlikte sezon öncesinde rakiplerine şimdiden büyük uyarılar verdi.. Özellikle Ersan Gülüm, oynadığı futbol ile yine gecenin en iyi isimlerinden birisi olmayı başardı.