Kardemir Karabükspor, Yeni Sezonda 3 Kulvarda Mücadele Edecek

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor, yeni sezonda Avrupa ve Türkiye Kupası ile ligde mücadele edecek.

Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, AA muhabirine, 1969 yılında demir ve çelik işçileri tarafından kurulan takımının emeği ve alın terini temsil ettiğini söyledi.

Takımlarının 7 sezondur Spor Toto Süper Lig'de mücadele ettiğini hatırlatan Yolbulan, "Geçen sezon takımın başına geldim. İlk işimiz kuvvetli yönetim yapısı oluşturmak oldu. Kulübümüzün bozulan mali yapısını düzeltmek ve düzenlemek için çaba harcadık. Denetimin sürekli olmasını sağladık. Birçok alanda tasarrufa gittik. Bütün bunlara paralel başarı da gelmeye başladı.

Geçen sezon tarihimizin en parlak sezonunu geride bıraktık. Her alanda kurumsal kimliğe bürünerek, önünü gören marka takım olarak yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

- "Hedeflerimiz var"
Yolbulan, yönetime geldiklerinde önlerine bazı hedefler koyduklarını, hiçbirisinin kısa vadeli olmadığını dile getirdi.
"Öncelikle tesisleşme konusunu ele aldık" diyen Yolbulan, "Mevcut tesislerdeki düzenlemelerin yanında kulübe ait, içinde her türlü imkanın bulunacağı tesis için kolları sıvadık. Yer bulundu. Çalışmalar devam ediyor. Altyapı konusunda hem tesis hem de eğitim anlamında önemli projelerimiz var. Bunları zamanla uygulamaya koyacağız. Mali yapısı düzgün, tesis sorunu olmayan ve altyapısı tıkır tıkır üreten takım hayalimiz. Bu hayallerimiz için önümüze ilk etapta 5 yıl koyduk" ifadesini kullandı.
Takımın başına Türk futboluna çok şey kazandıran Tolunay Kafkas'ı getirdiklerini aktaran Yolbulan, "Kafkas Hocamız ve ekibiyle oturduk, hedeflerimizden bahsettik. Hepsi örtüşüyordu. Onun da isteği üzerine takımda gençleştirme çalışması yaptık. Geçen sezon takıma birçok genç ismi kazandırdık. Bizim istediğimiz hemen başarı sağlayıp sonra düşmek değil. Kalıcı başarı ortaya koymak. Kalıcı başarı önümüzü açacak" değerlendirmesinde bulundu.
- Üç kulvarda mücadele
Yolbulan, her ne kadar önlerinde uzun vadeli hedefler konsa da haklı olarak kentin ve taraftarların hemen başarı beklediğini vurguladı.
Yollbulan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Geçen sezon ligi hedeflediğimiz yerin üstünde bitirdik. Bu sezonluk da önümüze hedef koyduk. Bu da geçen sezon yakalanan başarının üstünde yer almak. Bu sezon takım olarak hem Avrupa Kupaları hem Türkiye Kupası hem de ligde mücadele vereceğiz. Her üç kulvarda da elimizden gelenin en iyisi yaparak yolumuza devam etmek arzusundayız. Transfer döneminde birçok kaliteli ve genç oyuncuyu kadromuza dahil ettik. Görüştüğümüz birkaç futbolcuyu da transfer dönemi içinde kadromuza dahil edeceğiz."

Kaynak: AA