Chelsea F. Bahçe'yi güldürmedi!

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Soma'ya yardım amacıyla Chelsea'yi konuk eden Fenerbahçe, İngiliz ekibi karşısında sahadan 2-0'lık malubiyetle ayrıldı.

İlk maçta Beşiktaş'a 1-0 yenilen ev sahibi Fenerbahçe, Chelsea ile 45 dakikadan tek devre şeklinde oynanan mücadeleyi de 2-0 mağlup tamamladı. İngiliz temsilcisi Chelsea'ye galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Diego Costa, 31. dakikada Ivanovic kaydetti.

Fenerbahçe böylece kendi evinde düzenlenen turnuvayı galibiyet alamadan ve gol atamadan tamamladı.

FENERBAHÇE 0-2 CHELSEA

24. dakikada Diego Costa Chelsea'yi 1-0 öne geçiren golü attı.
32. dakikada Chelsea Ivanovic'in attığı golle 2-0 öne geçti.

İLK MAÇI BEŞİKTAŞ KAZANDI

11. dakikada Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup defansın arkasına doğru uzun bir top attı, İsmail Köybaşı o topu yakaladı ve kaleci Volkan Demirel'in üzerinden ağlara yolladı: 0-1

Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakem: Murat Özcan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Caner Erkin, Bruno Alves, Bekir İrtegün, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Raul Meireles, Moussa Sow, Emmanuel Emenike, Pierre Webo
Yedekler: Ertuğrul Taşkıran, Michal Kadlec, Serdar Kesimal, Milos Krasic, Cristian Baroni, Selçuk Şahin, Alper Potuk, Mehmet Topuz
Teknik Direktör: Ersun Yanal

Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Tomas Sivok, Atınç Nukan, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup, Filip Holosko, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek
Yedekler: Pedro Franco, Ersan Gülüm, Ramon Motta, Olcay Şahan, Demba Ba
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Gol: Dk. 11 İsmail Köybaşı

Sarı Kartlar: Oğuzhan Özyakup, Cenk Gönen (Beşiktaş)

Turnuvanın maç programı ise şöyle:

1. Maç 20:30 Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-1
2. Maç 21:30 Fenerbahçe-Chelsea
3. Maç 22:30 Chelsea-Beşiktaş

Maçtan dakikalar:

43. dakika: Fenerbahçe takımından Emre Belözoğlu sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
42. dakika: Fenerbahçe takımından Emre Belözoğlu sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
37. dakika: Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Raul Meireles ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
33. dakika: Raul Meireles, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.
33. dakika: Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Caner Erkin ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
31. dakika: GOOLLL!! Branislav Ivanovic ile Chelsea farkı 2'ye çıkarıyor.
29. dakika: Fenerbahçe takımında Bruno Alves faul yapıyor. Ceza sahasının dışında bir noktada faul yapılan oyuncu Diego Costa.
28. dakika: Fenerbahçe takımından Caner Erkin sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
26. dakika: Chelsea takımından Eden Hazard sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor..
24. dakika: GOOOLL!! Diego Costa Chelsea takımını öne geçiren golü atıyor.
23. dakika: Fenerbahçe takımından Caner Erkin sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
20. dakika: Bu dakikada Fenerbahçe takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan çekilen şut çerçeveyi bulmuyor. Şutu çeken isim Caner Erkin.
15. dakika: Fenerbahçe takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Selçuk Şahin çıkıyor ve yerine Emre Belözoğlu oyuna giriyor..
14. dakika: Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Andre Schürrle ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
12. dakika: Rakip ceza sahasının yayında Oscar Santos topla buluşuyor, ancak hakem ofsayt gerekçesi ile oyunu durduruyor.
12. dakika: Bruno Alves, rakip yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden vuruşunu yapıyor, savunma araya girerek tehlikeyi önlüyor.
10. dakika: Raul Meireles tarafından çekilen şutu, savunma araya girerek önlüyor.
8. dakika: Chelsea takımından Andre Schürrle ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
8. dakika: Selçuk Şahin, Cesc Fabregas tarafından faulle durduruluyor.
8. dakika: Fenerbahçe takımında, kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Bruno Alves.
4. dakika: Bruno Alves - Cesc Fabregas mücadelesinde hakem, Chelsea lehine faul kararı veriyor.
4. dakika: Chelsea takımının kazandığı serbest vuruş için topun başına Cesc Fabregas geçiyor.
3. dakika: Orta yuvarlağa yakın bir noktada kazanılan serbest vuruşu Chelsea adına Oscar Santos kullanacak.
3. dakika: Andre Schürrle, Selçuk Şahin tarafından faulle durdurulduğu için Chelsea orta yuvarlağa yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
2. dakika: Fenerbahçe takımından Moussa Sow sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor..
1. dakika: Hakemin düdüğüyle maç başlıyor.


TÜRK FUTBOLUNDA TARİHİ GECE

Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiliz devi Chelsea'nin katıldığı ve Soma'da vefat eden madencilerin ailelerine yardım amacıyla düzenlenen 3'lü turnuvayı 20 binin üzerinde taraftar izlerken, turnuvaya ev sahipliği yapan Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yarısı boş kaldı. Turnuvada Beşiktaş, Chelsea ve Fenerbahçe taraftarları tribünde birlikte oturdu. Tribünde Galatasaray formalı taraftarların da yer aldığı gözlendi. Karşılaşma öncesi takımların futbolcuların arasında oluşan dostluk ve oluşan ortam yeni sezon öncesi örnek oldu. Son yıllarda derbilerde yaşanan olaylar nedeniyle deplasmanlara gidemeyen sarı-lacivertli ve siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesi stat çevresindeki mekanlarda birlikte vakit geçirdiler, sohbet ettiler, ardından da Soma yararına düzenlenen turnuvada aynı tribünleri paylaştılar. Sahaya çıkan takımlara sevgi gösterilerinde bulundular.

İSTANBUL ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ANLAMLI DESTEK

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Chelsea'nin yer alacağı, geliri Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacak turnuva öncesi bir yardım da İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden geldi. İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, bu turnuvada görev yapan polislerin kulüplerden alacakları ücreti Soma'daki ailelere bağışlayacak. 6222 Sayılı Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleme Yasası gereği, kulüpler, maçlarda görev yapan polislere ücret ödüyor.

FATİH TERİM AMELİYAT OLMASINA RAĞMEN STADA GELDİ


A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, sabah sol dizinden menisküs ameliyatı olmasına rağmen stada gelerek maçı izledi. Fatih Terim, önce Beşiktaş soyunma odasına giderek Teknik Direktör Slaven Bilic ile sohbet etti ve Şampiyonlar Ligi play-off turunda başarı diledi. Fatih Terim, daha sonra Fenerbahçe soyunma odasına giderek, Teknik Direktör Ersun Yanal'ı Soma yararına yardım için tebrik etti ve başarı diledi.

Futbolcular arasındaki yakın diyaloglar dikkat çekti. Senegalli golcü Moussa Sow, yakın arkadaşı Demba Ba ile saha kenarında uzun süre sohbet etti. Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya da ikilinin yanına gelerek, iki Senegalli oyuncuyla bir süre konuştu. Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Cristian Baroni de, Beşiktaş'ta forma giyen vatandaşı Ramon Motta ile uzun süre sahada sohbet etti. Turnuvaya katılan takımlara madenci figürü olan plaket verildi. Turnuvaya katılan takımlara düzenlenen törenle 'elinde fener taşıyan madenci' figürü olan bir plaket hediye edildi.

CHELSEA SİYAH TİŞÖRTLERLE ÇIKTI

Chelsea'li futbolcular, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı oynanırken sahaya, önlerinde 'Soma' yazılı siyah tişörtlerle çıktılar. İngiliz ekibinin bu hareketi tribünlerden büyük alkış aldı. Futbolcular daha sonra tişörtleri çıkartarak, ısınmaya formalarla devam ettiler.