Bursaspor'un 'Passolig Kart' Satışlarında Hedefi Büyük

Bursaspor Kulübü Asbaşkanı Nihat Akınoğlu, yıllık 1,5 milyon "Passolig Kart" satışından 65 milyon lira gelir hedeflediklerini söyledi.

Akınoğlu, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, 14 Nisan 2014'te başlatılan Passolig uygulamasına, kulübün menfaatleri çerçevesinde kendilerinin de dahil olduğunu bildirdi.
Yeni yasa kapsamında Atatürk Stadyumu'nda yapılması gereken yaklaşık 4 milyon liralık kamera ve e-bilet sisteminin Passolig tarafından karşılandığı bilgisini veren Akınoğlu, şöyle devam etti:
"Bunun dışında satın alınan her karttan yaklaşık yüzde 60 civarında bir gelir, kulübümüze aktarılacak. Ayrıca bu kartla yapılacak alışverişlerde de Bursaspor pay alacak. Bu kart yasal zorunluluk. Bu uygulamayı avantaja çevirmek istiyoruz. 1,5 milyon Passolig Bursaspor Kartı ile yıllık 65 milyon liralık gelir hedefliyoruz. Taraftarımız, karşı geldiği, haklı gördüğü sebepleri olduğunu düşünebilir. Biraz daha sakin olup bunun neden uygulandığını anlamalarını bekliyoruz. Şu an karşı çıkanların da bu uygulamaya katılacağını düşünüyoruz. Bu, bir kere kanunen zorunlu, devletin koyduğu bir kanun. Bu sistemi kullanmak zorunda olduğumuza göre Bursaspor'un menfaatlerini gözetmemiz gerekiyor. Buradan daha fazla gelir nasıl elde ederiz, ona odaklanmamız gerekiyor. Aktifbank Genel Müdürümüzle görüştük. Bu sene ve önümüzdeki seneyle ilgili Bursaspor'a çok daha fazla gelir elde etme adına güzel anlaşmalara vardık."
Akınoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, yıllık 1,5 milyon kartın sayı bakımından abartılı olmadığını anlattı. Bunu sadece Bursa'da yaşayanlar değil, dünya ölçeğinde ele aldıklarına dikkati çeken Akınoğlu, "Belediyemizle de bütün ulaşım hatlarında bu kartın geçerli olması için görüşmelerimiz devam ediyor. Böyle olunca rakamların abartılı olduğunu düşünmüyorum" ifadesini kullandı.
- "Bu sene basketbolda da kullanılacak"
PASSO Genel Müdürü Özgür Gündoğan ise sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik kanunun, TBMM'deki 3 ana partinin ortak iradesiyle hayata geçirildiğini dile getirdi.
Türkiye'de herkesin, sporda şiddetin önlenmesini istediğini anlatan Gündoğan, şunları kaydetti:
"Kanunla ilk önce statlarda kamera sistemlerinin kurulması isteniyor. Daha sonra yasaklanmış olan kişilerin stada girişlerinin engellenmesi gerekiyor. Bunu da Passolig Kart ile yapabilirsiniz. Sadece bu şekliyle kalsaydı, stadyumlardaki kamera ve geçiş kontrol sistemlerini kulüplerin yapması gerekiyordu ancak federasyon proje geliştirdi, çok güzel bir model ortaya çıkarttı. Sonuçta 'Passolig Kart' çıktı. Tüm takımlar adına bu yatırımı yapıyorlar. Satış gelirlerinin yüzde 60'ı, tüm gelirlerin yüzde 45'i kulüplere kalıyor. Passolig'de asıl kazanç kulüplerin değil, taraftarın. Çünkü stadyuma gitmeyen insanların, ailelerin artık stadyuma geri döneceğini düşünüyoruz. Bu, önce taraftarın lehine olan bir durumdur."
Gündoğan, kartlara ulaşmayı oldukça kolay hale getirdiklerini ve şimdiye kadar ülke genelinde 150 binden fazla satış adedinin yakalandığını aktardı.
Bir gazetecinin, "Passolig, futbol dışında diğer branşlarda da kullanılacak mı?" sorusuna Gündoğan, "Bu, sadece futbolla sınırlı kalmayacak, diğer branşları da içine alacak. Anlaşmada son aşamaya geldik. Bu sene basketbolda da kullanılacak" yanıtını verdi.

Kaynak: AA