Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Öksüz Açıklaması

KasımpaşŸa Kulübü BaşŸkan Vekili Hasan Hilmi ǖksüz, adı lacivert-beyazlı kulüple anılan Galatasaraylı Sabri SarıoğŸlu veya Türkiye'den herhangi bir futbolcunun transferinin gündemlerinde olmadığŸını söyledi.

ǖksüz, yeni sezon hazırlıkları, transfer çalışŸmaları ve TFF'nin uyguladığŸı yabancı sınırı hakkında AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Galatasaray'da kadro dışŸı bırakılan Sabri SarıoğŸlu'nun adının lacivert-beyazlı kulüple anıldığŸını belirterek, şŸunları kaydetti:
"Türkiye'de yıllar yılı bazı isimler dolaşŸır ama bizim bu isimlerden haberimiz olmaz. Ne zaman bir basın mensubu sorar, biz öğŸreniriz. Bu haberler niçin yapılır, kim yapar bilmiyorum. Bu haberleri ciddiyetten uzak olarak değŸerlendiriyorum. Sabri ile alakalı tatilde bir arkadaşŸım aradı. Kendisine bilgimin olmadığŸını söyledim ve kulüpte yetkili arkadaşŸları aradım. Onlardan 'adını dahi konuşŸmadık' cevabını aldım. Maalesef, Türkiye'de bizden birilerini başŸka kulübe veriyorlar. BaşŸka kulüpten bize transfer yapıyorlar. Dolayısıyla Sabri SarıoğŸlu ile ilgilenmiyoruz. şžu anda Türkiye'de Sabri veya ilgilendiğŸimiz başŸka bir futbolcu arkadaşŸımız da yok."
Kulüp olarak transfere çok fazla bütçe ayırmadıklarını anlatan ǖksüz, "Sadece Eren Derdiyok'u aldık ama o da talihsiz bir sakatlık yaşŸadı. YaklaşŸık 6 ay sahalardan uzak kalacak. Onun dışŸında yeni bir transfer düşŸünmüyoruz. YaşŸanan sakatlığŸın bizi çok fazla etkileyeceğŸini düşŸünmüyorum. Zaten iyi bir kadromuz vardı ama derinlik açısından sıkıntı yaşŸıyoruz. Bunu da gençlerle takviye ederek çözmeye çalışŸacağŸız. Bundan sonra kendi alt yapımızdan oyuncu çıkarıp, A takıma monte edeceğŸiz" diye konuşŸtu.

- "Yabancı kontenjanı, takımları olumsuz etkiliyor"

Lacivert-beyazlı kulübün başŸkan vekili, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uygulanan yabancı oyuncu kuralının Süper Lig'deki kulüpleri olumsuz etkilediğŸini savundu.
ǖksüz, çıkışŸ gösteren birkaç oyuncunun büyük kulüpler tarafından astronomik ücretler ödenerek transfer edildiğŸini aktararak, "Yabancı kontenjanı, Süper Lig kulüplerini olumsuz anlamda etkiliyor. Kontenjanımız dolu olduğŸu için yeni oyuncu alamıyoruz. Süper Lig'de de iyi oyuncuları Galatasaray, Fenerbahçe veya BeşŸiktaşŸ alıyor ve astronomik rakamlar veriyor. Bu oyuncuların sayısı 5'i geçmez. Geri kalanlar da kendi kulüplerine lazım. Onun için bize bir şŸey düşŸmüyor. Biz de mevcut kadromuzu en iyi şŸekilde kullanmaya gayret göstereceğŸiz" ifadelerini kullandı.
TFF'nin yabancı futbolcu konusunda aldığŸı kararın yanlışŸ olduğŸunu savunan ǖksüz, sözlerini şŸöyle tamamladı:
"şžu anda PTT 1. Lig'de 18 takım var. Bu takımların içinde Süper Lig'de doğŸrudan oynayacak bir tane oyuncu gösteremezsiniz. şžimdi önümüzde dayatılan bir yabancı kontenjanı var. Yabancı sınırlaması bir yerde durmalı, sınırsız olmamalı ama bu sayı da bana göre mantıklı değŸil. Bu uygulama değŸişŸmezse 3-5 sezon içinde liglerin ne hale geleceğŸini göreceğŸiz. TFF'nin aldığŸı kararlara başŸtan beri karşŸı çıktım, karşŸı çıkmaya da devam edeceğŸim ama kararlara uymak zorundayız. LJünkü onlara karşŸı konuşŸtuğŸunuz zaman ceza alıyorsunuz. TFF açısından Türkiye'de böyle bir demokrasi var. TFF'nin eksiklerini eleşŸtiremezsiniz."
 

Kaynak: AA