Basketbol Temel Hakem Aday Kursu Açılacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Basketbol İl Temsilciliği tarafından, basketbol temel hakem aday kursu açacak.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak, bu sezon basketbolda lig maçlarında sayı olarak rekor kıracaklarını, bunun için de hakemlik kursu açmayı planladıklarını bildirdi.
Türk basketboluna kaliteli hakemler kazandırmayı hedeflediklerini belirten Yasak, "Basketbol hakemliğinde ivme yakalayıp üst klasmanlara daha çok hakem göndermeyi amaçlıyoruz. Bu işe gönül veren, önemseyen ve sorumluluk bilincinde davranan hakemler mutlaka iyi bir yerlere gelecektir" dedi.

Basketbol temel hakem aday kursuna katılmak isteyenlerden, TC vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 17 yaşından küçük, 30 yaşından büyük olmamak, sağlıklık durumunun hakemlik yapmaya elverişli olduğunu doktor raporu ile beklemiş olmak, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 6 ay veya daha fazla ceza verilmemiş olmak şartları aranacak.

Kaynak: AA