Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic Açıklaması

BeşŸiktaşŸ Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA şžampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşŸında yarın konuk edecekleri Hollanda'nın Feyenoord takımına karşŸı ilk maçta olduğŸu gibi akıllı oynamaları gerektiğŸini söyledi.

Bilic, Feyenoord karşŸılaşŸması öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığŸı açıklamada, yarın en önemli maçlarından birine çıkacaklarını belirterek, "Sezonun başŸlangıcındayız ama yarınki Feyenoord maçı en önemli mücadelemiz olacak" dedi.

Herkesin kendilerini play-off turunda gördüğŸüne dikkati çeken Hırvat çalışŸtırıcı, "Artık play-off turundaymışŸız gibi laflar duyuyorum. Kesinlikle öyle değŸil. Yarın çok zor bir maç bizi bekliyor. İlk maçta iyi sonuç ve avantaj yakaladık. Ancak Feyenoord buraya turistik seyahate gelmedi. Ayasofya'yı ya da tarihi yerleri gezmeye gelmediler. Buraya kazanmak için geldiler. En az oradaki kadar iyi oynamamız, agresif ve akıllı oynamamız gerekiyor. Bunları yaptığŸımız takdirde turu geçeceğŸimize inanıyorum" diye konuşŸtu.

- "Sonuca dönük oynamamız gerekiyor"

RövanşŸ mücadelesinde ilk maça göre ne gibi değŸişŸiklikler olacağŸı yönündeki soruyu Bilic, şŸu şŸekilde yanıtladı:
"Az çok aynı stratejiyi göreceksiniz. Orada uyguladığŸımız taktiğŸi, burada da uygulamaya çalışŸacağŸız. İlk maçta top rakipteyken iyi baskı yaptık. Top bizdeyken de oyunu iyi yönlendirdik. Beni yeteri kadar memnun etmeyen ve iyi yapmamız gereken konular var. Son bölümlerde sonuca dönük oynamamız gerekiyordu. Topu kazandığŸımızda daha tehlikeli işŸler yapmalıydık. İlk maçta bunu yapamamışŸtık. Yarın daha iyisini gerçekleşŸtirmeye çalışŸacağŸız."


- Serdar KurtuluşŸ ve OğŸuzhan ǖzyakup'un durumu

Sakatlıkları bulunan Serdar KurtuluşŸ ve OğŸuzhan ǖzyakup'a değŸinen Slaven Bilic, "Fazla seçeneğŸimiz yok. Serdar'ın durumunu bugün göreceğŸiz. Zor gözüküyor. OğŸuzhan'ın durumu farklı. Bugün son kontrolünü yapacağŸız. Yarın yüzde yüz hazır olmayan hiçbir oyuncuyla başŸlamayacağŸız. İlk 11'deki veya kadrodaki oyuncuların yüzde yüz hazır olması gerekiyor. Enerji ortaya koymaları gerekiyor" diye konuşŸtu.
Demba Ba'nın yarın oynayıp oynamayacağŸı sorusunu siyah-beyazlı takımın çalışŸtırıcısı, "İlk maçta avantaj yakaladığŸımız bölümlerde son 30 dakika Mustafa ile Demba Ba'yı beraber oynattık. İkisi de çok koşŸan ve takım savunmasına katkı veren oyuncular. Bu oyuncular da seçeneklerden biri. Bunları dikkate alıp yarın için kararımızı vereceğŸiz. Demba Ba her gün daha iyiye gidiyor. Fitness düzeyi yüzde yüz diyemem. Ama iyi düzey yakaladı. Daha iyi hale yeteri kadar gelmedi. Onun sahada koyduğŸu kalite ve verdiğŸi enerji her anlamda özgüven veriyor" şŸeklinde yanıtladı.

- Mustafa, İsmail, Kerim ve Franco'nun performansları

Geçen sezon içinde fazla şŸans bulamayan Mustafa Pektemek, İsmail KöybaşŸı, Kerim Frei Koyunlu ve Pedro Franco konusunda Bilic, şŸunları söyledi:
"Kerim ve İsmail geçen sezon çok oynama fırsatı bulamadılar. İsmail, uzun sakatlık dönemi yaşŸamışŸtı. Franco, sezonun ikinci bölümünün tamamında oynadı. Yeni kıtaya gelmişŸti ve zamana ihtiyacı vardı. şžansını iyi kullandı. Mustafa, mart ayından bu yana bambaşŸka oyuncu haline geldi. Sürekli gol takıntısı vardı. Bu takıntıdan kurtuldu. ǖzgüveni çok yüksek. Performansını giderek yükseltti. Beni fazlasıyla memnun etti. Haliyle sistem için fazla seçenek sunuyor. Oyuncu profiline uygun neyse bu sistem içinde onu seçeceğŸiz. Demba Ba ve Mustafa'nın performansı yüksekse onları kullanmamak aptalca olur."
Kerim'in de çok oynama fırsatı bulamadığŸını yineleyen Hırvat çalışŸtırıcı "Sıkı çalışŸtı, kendisini gelişŸtirdi. Konsantrasyonu yüksek" ifadelerini kullandı.

- Transfer konusu

Belhanda'nın transferiyle ilgili soruyu yanıtlayan Slaven Bilic, "İkinci başŸkanımız ve yetkililerimizle her gün irtibat halindeyim. Ciddi çaba gösteriyorlar. Mutlaka bir şŸey olacak. Feyenoord maçına yetişŸmedi. Transfer tamamen bize bağŸlı değŸil. Yakın zamanda iyi şŸeyler olacağŸına inanıyorum. Tabii ki ne kadar çabuk olursa o kadar iyi" şŸeklinde konuşŸtu.

- "Taraftarın desteğŸine ihtiyacımız var"

Bilic, yarınki maç için bilet satışŸlarının yeterli olmaması konusunda "Taraftar desteğŸine ihtiyacımız var" dedi.

Geçen sezon zor maçlarda taraftarların büyük yardımını gördüklerini vurgulayan Slaven Bilic, "LJok zor duruma düşŸtüğŸümüz maçlarda büyük destek verdiler. Yarın onların desteğŸine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Stadı doldurmalarını bekliyorum. Bize verecekleri enerjiye gerçekten ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.
Bu arada Hırvat çalışŸtırıcı, geçtiğŸimiz günlerde vefat eden fotomuhabiri Erkan Koyuncu için başŸsağŸlığŸı dileklerinde bulundu.

- Olcay şžahan: "Yarın 0-0 gibi sahaya çıkacağŸız"

BeşŸiktaşŸlı futbolcu Olcay şžahan ise ilk maçta 2-1'lik skorla önemli bir avantaj yakalamalarına rağŸmen yarın sahaya 0-0'lık skor varmışŸ gibi çıkacaklarını ifade etti.

Bir üst tura çıkmayı hedeflediklerini belirten siyah-beyazlı futbolcu, "Hedefimiz gruplarda mücadele etmek. Bunun için elimizden geleni yapacağŸız. İkinci maçı ciddiye alıp kazanmak istiyoruz. şžu ana kadar 16 bin bilet satılmışŸ. İnşŸallah yarın stat dolar. Taraftarların baskısıyla Feyenoord'daki performansın üstüne çıkmak istiyoruz" değŸerlendirmesinde bulundu.
Olcay, kendisinin de gol atıp takıma katkı vermeyi amaçladığŸını ifade etti.

OğŸuzhan ǖzyakup'un sakatlığŸının hatırlatılması üzerine tecrübeli futbolcu, "LJok kaliteli bir takımımız var. İlk maçta da Veli oynamadı. Kim oynarsa oynasın iyi mücadele edecektir. Bu konuda fazla endişŸeli değŸiliz" dedi.

Demba Ba ile ilgili soruyu yanıtlayan Olcay şžahan, şŸunları söyledi:
"Yıllardır bizden gibi ve cana yakın. BeşŸiktaşŸ'ta arkadaşŸlıktan çok kardeşŸlik var. Demba Ba'nın daha fazla katkı yapacağŸını düşŸünüyorum. Ayrıca geçen sezon ciddi sakatlıklar yaşŸamışŸtık. Bu konuda Ersan'ı övmek isterim. Geçen sezonun son bölümlerinde sakatlık yaşŸadı. Ancak kampı iyi geçirdi ve şŸu an savunmanın bel kemiğŸi oldu."

 

Kaynak: AA