Takım Arkadaşlarının Hatırasını Fotoğraflarda Yaşatıyor

Bölgesel Amatör Liginde (BAL) mücadele eden Kozlu Belediyespor'un eski kalecilerinden Mesut Yüksel, bir dönem birlikte futbol oynadığı arkadaşlarının yanı sıra takımda yaşamını yitiren futbolcuların fotoğraflarını iş yerinde sergiliyor.

Kozlu Belediyespor'da 1944'te amatör kaleci olarak başlayan ve 11 yıl sürdürdüğü futbol hayatına pek çok anı sığdıran Mesut Yüksel (83), bir dönem birlikte futbol oynadığı arkadaşlarının fotoğraflarını dükkanının vitrininde sergileyerek anılarını yaşatıyor.
Mesut Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerini kazanç kapısından çok fotoğrafların sergilendiği yer olarak düşündüğünü söyledi.

Fotoğraflarla geçmişi anmanın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:
"Futbol anılarımı canlandırmak ve Kozlu'daki gençlere hatıra olması için eski futbol fotoğraflarımı vitrine koydum. Gelen arkadaşlarıma elimden geldiği kadar bilgi veriyorum. Anılarım hep Kozlu'da kaldı. Arkadaşlarımla beraber şoförlük ve elektrikçilik yapıp futbol oynadık. Hiç birbirimizi kırmadık. Arkadaşlarım hatırlarını burada saklıyorum ve ölünceye kadar da saklayacağım. Kaybettiğim arkadaşlarımın aileleri buraya geliyor ve fotoğraflara bakıp ağlıyorlar. Burayı ziyaret edenler de geçmişe dair anıları anlatmamı istiyorlar."
İş yerine gelenerin, eski günlere ait fotoğrafları görmelerini istediğini anlatan Mesut Yüksel, "O dönemden hayatta kalan 5-6 kişi var. Diğerleri vefat etti. Yaşamını yitiren arkadaşlarım arasından pek çoğu ölmeden önce iş yerime beni ziyarete gelirdi. Onlarla eski günlerden bahsederdik. Hala hayatta olanlarla bağlarımı hiç koparmadım. Hala beni ziyarete gelenler var. Onlarla görüşmeye devam ediyorum" dedi.

Yüksel, futbol oynadığı dönemlerde büyük kulüplerden teklif gelmesine rağmen Kozlu Belediyespor için hiçbir yere gitmediğini vurgulayarak, kendisine görev düştüğü takdirde takımı için çalışmaya devam edeceğini belirtti.



Kaynak: AA