Elazığspor'da Öztürk Yeniden Başkanlığa Aday

Elazığspor Kulübü eski başkanı Selçuk Öztürk, başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Kentteki bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Öztürk, Elazığspor'un Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşmesinin ardından yönetimlerine karşı oluşan tepkiler nedeniyle, yeni oluşumlara fırsat vermek için kulüp yönetiminden çekilme kararı aldıklarını belirtti.

Sezon başlamadan yeni bir yönetimin Elazığspor'un başına geçmesi ve sezon hazırlıklarını tamamlaması için bu kararı hızlı bir şekilde verdiklerini ancak gelinen noktada yeni bir yönetim oluşturulamadığı gibi bordo-beyazlı kulübün kayyuma kaldığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:
"İki aylık bir süre geçmesine rağmen Elazığspor'u yeni bir yönetimin sahiplenmesi ve ciddi manada kulübü bu yaşanan sıkıntılı süreçten çıkarma operasyonuna pek fazla kişi ilgi göstermemiştir. Bu da bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan bu süreçte Allah sizlerden de razı olsun, değerli taraftarlarımızından da razı olsun, üzerimizde ciddi manada manevi olarak bir kamuoyu baskısı oluştu. 'Kulüp çıkmaz noktaya gidiyor. Allah muhafaza 2. lige düşecek. Belki kapanma noktasına gelecek. Selçuk bey tekrar gelin Elazığspor'a el birliği ile sahip çıkalım' diyen değerli taraftarlarımızın, değerli basın mensuplarımızın, Elazığ dışında yaşayan hemşehrilerimizin seslerine vicdanen kulak vermek zorunluluğu doğdu."
Elazığspor'un içinde bulunduğu durumun tüm Elazığspor camiasını derinden üzdüğünü ifade eden Öztürk, kulüp başkanlığından çekilme kararı aldıktan sonra gerekli uyarıları yapmalarına rağmen, kulüp için hiçbir ciddi adamın atılmadığını savundu.
Selçuk Öztürk, Elazığspor'un daha fazla yıpranmaması için kamuoyunun çağrısına kulak verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Bugün itibariyle bu işi sahiplenecek herhangi bir yönetim kurulu oluşmadı. Biz de vicdanımızın sesini dinleyerek, bir Elazığ çocuğu olarak, Elazığ'ı kutsal topraklar sayan, Elazığ insanını seven, her kesimle birleşen kişiliğimizle bu duruma duyarsız kalmadık. Bugün sizlerin huzurunda kongrede tekrar aday olacağımızı açıklıyorum."
Elazığspor'un olağanüstü genel kurulunda yönetim için aday çıkmayınca, kulübün yönetimi kayyuma kalmıştı.

Kaynak: AA