Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Boluspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kendi evinde Boluspor ile 1-1 berabere kaldı.


Maçın ardından basın toplantısına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, lige galibiyetle başlamak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, “Gönül isterdi ki galibiyetle başlayalım. Özelikle galip gelmeyi hak edecek pozisyonları ilk yarıda yakaladık. Rakibin savunma yaparak oynatmayacağını da biliyorduk. Dolayısıyla önde baskı yaptıkların da arkaya sarkan adamlarımızı kullanmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduk. Özellikle de rakibin defansif anlamda topu oyuna sokma zarfında etkili olduk. Baskı yaptığımız bölümlerde defansif hatalarda net pozisyonlar bulduk. Yakaladınız mı cezayı keseceksiniz. 2 veya 3'üncü golü yakalamış olsaydık ikinci yarıya çok farklı çıkabilirdik. Ama maalesef bunu yapamadık. Ligin ilk haftası beklenmedik sakatlıklarda çıkabiliyor dolayısıyla risk etmeyi son dakikalara bıraktık. Sonuç olarak ilk haftada 2 puan kaybettik” dedi.

Birçok taraftarın kapılardan döndüğü hatırlatılan teknik direktör Sağlam, “Biz en ufak bir hata yaptığımızda federasyon bize cezayı kesiyor. Peki şuanda federasyona kim ceza kesecek. Bugün taraftarlarımız dışarıda kaldı ve PassoLig’ini alamayan birçok taraftarımız vardı. Bunların bedelini kim ödeyecek. Buraya kadar gelen gençlerimizi ve çocuklarımızı bugün sahaya alamazsak kim taraftar olacak. Şuanda 7 yaş üstündeki çocuklardan PasoLig isteniyor. Yani doğru bunun neresinde, hiç kimse çözmüş değil. Bir süre cevap verilemeyen soru var. Mesela yurt dışından misafiriniz geldi ve maça götürmek istiyorsunuz. Ne yapacaksınız götüremeyeceksiniz. Loca alan bir işadamı yurt dışarıdan gelen misafirini bu locaya alamayacak. Bunların hepsi cevaplanması gereken sorular. Bir çırpıda bu kadar büyük bir değişim bence mantıklı değil. Yaklaşık bir haftadır yönetimimiz bu sıkıntıları dile getiriyor. Ama bugün burada yine sorunlar yaşadı” diye konuştu.

BOLUSPOR CEPHESİ
Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer ise, maç sonu yaptığı açıklamada, “Bizim için 2 farklı yarı vardı. İlk yarıda istediklerimizi sahaya yansıttık diyemem. Ama çok fazla pozisyon vermedik. Oyunu elimizde tutuyorduk. Ama golden sonra belli süreçte rakibe birkaç pozisyon verdik ama bu pozisyonları bizdeyken verdik. İkinci yarı istediklerini sahaya yansıtan bir Boluspor vardı. Rakibimizi açıkçası iyi çalıştık. Bütün hafta iyi analiz ettik. Buraya üç puan için geldik. Bizim için bir puanda iyi diye düşünüyorum. Çünkü yeni bir yapılanma içerisindeyiz bir uyum süresine ihtiyacımız var. Bunu yaşayarak oynayarak kapatıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA