Passolig Kartsız Protokol Üyeleri De Stada Giremeyecek

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, yeni sezondaki karşılaşmalarda, passolig kartı olmayan protokol üyeleri dahil, hiç kimsenin stada giremeyeceğini bildirdi.

Aksoy, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonunun bu hafta başlayacağını ve Eskişehirspor'un 30 Ağustos'ta Torku Konyaspor'la karşılaşacağını anımsattı.
Nisan ayında hayata geçilen 6222 sayılı "Spor'da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" gereği, maç girişlerinde elektronik kart uygulamasına geçildiğine değinen Aksoy, bir bankayla anlaşma yapılarak, statlara içeriğinde yüksek çözünürlüklü kamera, turnike geçiş ve yüz tanıma sistemleri gibi alt yapının kurulduğunu hatırlattı.
Maçlara girecek herkesin kanun gereği passolig kartı edinmesi gerektiğini bildiren Aksoy, "Kartsız maça girenler hakkında kanunun ilgili maddeleri gereği cezai işlemler, ağır yaptırımlar var. Kartı olmayanları stadyuma alan kişilerle ilgili de cezai işlemler mevcut. Stadyuma biletsiz giriş yapan kişiyi stadyuma alan kişi hakkında da bu Eskişehirspor yöneticisi de olsa, görevli de olsa il müdürlüğümüzün çalışanı de olsa bunlarla ilgili yaptırımlar var. Bunlarla ilgili bu yıl ilk kez olacağı için gerek alt yapı gerekse taraftar anlamında sıkıntılar yaşayabiliriz ama bu kanunu zorunluluk" diye konuştu.

Bu hafta oynanacak maçla ilgili her türlü alt yapının oluşturulduğunu anlatan Aksoy, il müdürlüğü olarak, protokol ve basın tribününden sorumlu olduklarını bildirerek, şunları söyledi:
"Elektronik kart sistemi protokolde de geçerli. Dolayısıyla bu hafta içerisinde Vali vekilimizin imzasıyla tüm kamu kurumlarına uygulanacak kanunun esaslarını içeren resmi yazımızı gönderdik. Bu kapsamda protokol üyelerimizde elektronik kart alacaklar ve bununla stada girecekler. Mümkün olduğu kadar biz Eskişehir stadındaki protokol tribünü kapasitesi kapsamında sorunsuz bir lig geçirmeyi amaçlıyoruz. Kanun ciddi yaptırımlar içeriyor buna Eskişehirspor yöneticileri, resmi kurum amirleri de dahil. Geçiş sürecinde mutlaka üzülen kırılan veya memnun olmayan taraftarlarımız da olacak. Onlardan da anlayış bekliyoruz. Bu kanuni bir zorunluluk, mecburen herkesin uyması gerekiyor. Bu konuda taraftarlarımızdan ve spor kamuoyundan anlayış bekliyoruz."
- Davetiye sistemi sona erdi
Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Aksoy, passolig kartının protokolde uygulanmasının detayları hakkında şöyle konuştu:
"Tüm il müdürlüklerinin protokoldeki girişle ilgili özel şifreleri var. Protokolden yer almak isteyen kişiler, bize resmi yazıyla müracaat edecekler. Protokolde yer almasını uygun gördüğümüz kişilerse biz onlara koltuk tanımlayacağız. Her maç için.. Gerek il içinden gerek il dışından gelecek protokolümüz, elektronik kartıyla kendisi giriş yapacak. Bu kartı başkasına devredemiyor, bunun da kanuni yaptırımı var. Dolayısıyla maçlardan önce bize müracaat etmeleri gerekiyor. Bu yıl için zor geçecek bir sezon ama sistem oturduktan sonra sorun yaşamayacağız."
"Kanun kimseye ayrıcalık tanımıyor" diyen Aksoy, davetiye sisteminin de sona erdiğine dikkati çekerek, karşılaşmayı izlemeye bakanlar geldiği zaman yanlarındaki görevli ve korumalar içinde tek maçlık kart çıkaracaklarını belirtti.

Aksoy, kartların her maç için tek sefer kullanılacağını, maç sırasında stattan ayrıların geri giremeyeceğini hatırlatarak, passolig kart basımıyla ilgili sorunların da aşıldığını sözlerine ekledi.


Kaynak: AA