Suriye Sorunu Futbolu Vurdu

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfasor’un teknik direktörü Cihat Arslan, geçen yıl izlediği başta yabancılar olmak üzere bazı futbolcuların, iç karışıklığın sürdüğü Suriye’ye sınır olması ve bölgedeki Suriyeli sorunu gibi nedenlerden Şanlıurfa’ya gelmek istemediğini kaydetti.


Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Şanlıurfaspor Kulübü Genel Koordinatörü Hüseyin Dağ ile birlikte yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. GAP Vadisi Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında yeni sezonu değerlendiren Arslan, bir soru üzerine ise Suriye'deki iç karışıklık ve son dönemlerde sık sık kavgalarla gündeme gelen Suriyeliler gibi nedenlerden dolayı bazı yerli ve yabancı oyuncuların kente gelmek istemediğini kaydetti.

Arslan, “Benim geçen sene kendim izlediğim oyuncular vardı. Urfa olduğu için gelmedi. Suriye sorunu, savaş, sınır gibi bazı konular muhakkak gündeme geliyor. Ama belirlediğimiz oyuncular var. Yabancı oyuncular da var. Yerli yabancı olmasından çok bu formayı hak eden oyuncular gelsin” dedi.

"TELLO'NUN GELMESİYLE RAHATLADIM"
Arslan, bölgenin dezavantajları nedeniyle zorlanan transfer çalışmalarının yaşı nedeniyle eleştirilen ve Elazığspor’dan transfer edilen Rodrigo Tello ile rahatladığını kaydetti.

Sporting Lizbon, Beşiktaş, Eskişehir gibi takımlarda da oynayan Şilili orta saha oyuncusu Tello’nun alınması konusunda kendisinin yönetim kurulu ile mutabık kaldıklarını belirten Arslan, “Şanlıurfaspor olarak marka değerini yükseltmek istiyorsak, marka değeri yüksek oyuncularla gitmemiz lazım. Rodrigo Tello, şu anda Türkiye’nin her kesiminden saygı duyulan, her kesiminden takdir alan önemli bir oyuncu. Lig başlayınca da bunu göstereceğine inanıyorum. Türkiye’ye Hagi geldiğinde 36 yaşındaydı. Ben Galatasaray’daydım. Gençlere örnek olabilecek davranışları vardı. Çok faydası görüldü.

Böyle 1-2 futbolcunun alınmasına tarafım. Tello alındıktan sonra daha fazla rahat transfer yapabildik. Tello geldikten sonra diğer oyuncular Şanlıurfa’nın hedefi olduğunu düzgün takım kurulduğunu görebildiler. Transferi daha kolay yönlendirebildik” diye konuştu.

"İYİ KARAKTERLİ BİR TAKIM OLUŞTURDUK"
Kamp çalışmalarını da değerlendiren Arslan, hafta sonunda start alacak yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu. Kentin kurtuluş savaşında kazandığı ‘şanlı’ unvanına yakışan bir takım oluşturma mücadelesini verdiklerini anlatan Arslan, “Kazasız, belasız, başarılı bir sezon geçiririz inşallah. 2014 -2015 sezonun hepimize hayırlı olsun. Her şeyin iyisini istiyorsunuz. Bize, Şanlıurfaspor için elimizden gelen ne varsa doğru bildiklerimizi yapmak için bu görevi teslim ettiler. Hüseyin Dağ hocamız, yönetim ve taraftarımızla birlikte Urfa’nın başında bulunan ve bölge insanın Kurtuluş savaşında aldığı ‘şanlı’ sıfatına yakışır iyi bir takım kurma gayretinde sezona başladık. İyi bir takım kurduğumuza inanıyorum. Mevcut şartlarda, konulan hedefe ulaşabilecek oyuncular bulmaya çalıştık. İyi karakterli bir takım oluşturduk. İnşallah ligde karşılığını alacağız” dedi.

"HAZIRLIK DÖNEMİ OLUMLU GEÇTİ"
Uzun bir kamp dönemi geçirdiklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Sezonu Şanlıurfa’da açmayı düşünüyorduk. Havanın sıcak olması nedeniyle kampa Bolu’da başlamak zorunda kaldık. Hazırlık dönemi olumlu geçti. Beklediğimden daha önce kaynaştılar. Bu nedenle mutluyum."
Yeni sezon öncesi 16 yeni futbolcu geldiği belirten Arslan, geçen sezondan 6 futbolcunun takımda kaldığını ifade etti.

Arslan, takıma alt yapıdan da 2 futbolcunun takıma kattıklarını kaydetti.

"YANAN ÇİMLER NEDENİYLE SEZON AÇILIŞINI ELAZIĞ'DA YAPMAK ZORUNDA KALDIK"
Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sorumluluğundaki GAP Arena Stadı’nın çimlerinin yanması ile ilgili soru üzerine ise ‘kader’ değerlendirmesi yaptı. Yanan çimler nedeniyle sezonun açılış maçını Elazığ'da yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Arslan, “Stadımıza maalesef kavuşamadık. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Kader diyoruz. Bizim gönlümüzde kendi seyircimiz önünde ilk maçı onamak vardı. Biz bunu, hasretle bekliyorduk. Olmadı. Elazığ da sezonu açacağız. İnşallah taraftarlarımız Elazığ’da da bizi yalnız bırakmaz” dedi.

Gazetecilerin, Şanlıurfaspor’un GAP Arena Stadı ile buluşmasının 2 haftayı aşacağı yönünde söylentilerin olduğunu belirtmesi üzerine Arslan, stadın kulüp temsilcileri tarafından incelendiğini ve stat hasretinin daha da uzayacağı düşüncesine hakim olduğunu kaydetti.

"BİR AN ÖNCE STADIMIZA KAVUŞMAK İSTİYORUZ"
Bir an önce stada kavuşmak istediklerini vurgulayan Arslan, “Statla buluşmamız 2 haftanın üzerine çıkarsa çok üzülürüm. Bundan korkmuyorum. Biz her takımla her saatte oynayabiliriz. Bizim hayalimiz ilk maçta kendi taraftarımızla buluşup o sinerjiyi yakalamaktı. Burada mazeret üretmiyorum. Gönlümden geçen buydu. Herkesin istediği taraftarımızın önünde o baskıyı yapıp, başarılı olabilmekti. Üzüntülüyüm tabi ama inşallah 2 haftadan fazla sahamızdan ayrı kalmayız” ifadelerini kullandı.

YANLIŞ TRANSFER İTİRAFI
Kamp döneminde transfer edilip gönderilen Rumen golcü Marius Niculae’nın, kendisi ve yöneticilerinin isteğiyle alındığını, kampta yetersiz bulması nedeniyle ortak kararla gönderildiğini ifade eden Arslan, “Teknik direktör ve izleme komitesi yoktu. Ligler bittiği için yönetim kurulu da bu futbolcuyu izleyemedi. İzleme şansı yoktu, geçmişine bakıldı. Romanya Mili Takımı’nda oynadı, Şampiyonlar Ligi’nde oynadı, UEFA kupasında oynadı. Ronaldo’nun, Rodrigo’nun takım arkadaşı. Referanslarla gidilerek belki yanlış yapıldı ama yanlıştan da dönmek büyük bir erdemliktir. Kampta Niculae’nun yetersiz olduğunu görüp ve göndermeye karar verdim. Bu karar benim inisiyatifimdeydi. Nico konusunda kulübün tüm zararı 5 bin Euro’dur. Emek verdiği için uçak parası, otel parası gibi masrafları karşılandı. Bu da cüzi bir rakam” açıklamasında bulundu.

ÇİLEK TABİRİNE FARKLI YORUM
Arslan, 'çilek' futbolcu transferi olup olmayacağı yönündeki soru üzerine çilek tabiri için farklı bir yorumda bulundu. Arslan, ‘Ben futbolda çilektir meyvedir, muzdur armuttur bilemem. Ben futbolcu bilirim. Karşımda futbolcu varsa futbolcu olarak değerlendiririm” dedi

Arslan, şu anda görüşülen 3 yabancı oyuncu bulunduğunu bunların mali tablosunun 1-2 gün içerisinde netleşeceğini belirtti.

Arslan, ayrıca biri forvet olmak üzere 2 farklı bölgede oyuncu ihtiyacı bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Hafta sonunda Elazığ’da oynanacak olan Adanaspor maçını da değerlendiren Arslan, “Adanaspor gibi zorlu ve köklü bir kulüple ilk maçımızı oynayacağız. Tüm amacımız, hedefimiz, galip gelmek. Lige iyi başlangıç yapmak istiyoruz” diye konuştu.

DAĞ: "HİÇ KİMSE O STATTAKİ ÇİMLERİN YANMASINI İSTEMEZ"
Şanlıurfaspor Genel Koordinatörü Hüseyin Dağ ise bazı kulüp taraftarı ve bölge insanın, GAP Arena Stadı'ndaki çimlerin yanması konusunda kulüp yöneticilerini sorumlu tuttuğunu ve eleştirdiğini kaydetti.

Söylenenin aksine yöneticilerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sorumluluğundaki GAP Arena’daki saha ile ilgili hiçbir yaptırım ve denetim yetkisinin bulunmadığını vurgulayan Dağ, “Stadın çimlerinin yanmasından yönetim kurulumuz sorumlu tutuluyor. Biz stadı haftalık kiralıyoruz. Onun bakımı, her şeyi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yönetimindedir. Bizim o saha yada bakımı ile ilgili hiçbir yaptırım gücümüz, yok. Çimler yandığı için orada oynayamayacağız. Elazığ’a gideceğiz. Bu bize büyük bir külfet. Bizim bir deplasman maçımız en azından 50 bin TL’lik masraf demektir. Hiç kimse o stattaki çimlerin yanmasını istemez. Biz suçlu aramıyoruz. Çözüm istiyoruz. Çözüm ise bir an önce stada kavuşmamızdır. Bir an önce o stada oynamayı arzuluyoruz. İnşallah yetkililer, görevliler, mülkü amirler gereğini yapar ve stadımıza kavuşuruz. 'Bizi neden denetlemediniz' diye de eleştiriyorlar. Bizim o stadı gidip denetlemek gibi bir şansımız da yok. O statla, uzaktan yakından hiçbir alakamız yok” diye konuştu.

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK
Hedefin şampiyonluk olduğunu açıklayan genel koordinatör Dağ, hedefe ulaşmak için dümenin başına geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u şampiyon yapan Cihat Arslan’ı getirdiklerini kaydetti.

Arslan’ın raporu doğrultusunda transferler yapıldığını hatırlatan Dağ, “Çok yararlı bir kamp dönemi geçirdik. Alınan sporcularımız, karakterli, kişilikli. Müthiş bir takım oluşturduk. İnşallah semeresini ligde göreceğiz” diyerek rakiplerine göz dağı verdi.

Kaynak: İHA