Güneysınır Akkışla Yaylasında Okçuluk Kampı

Konya’nın Güneysınır İlçe Kaymakamlığı’nın Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF) Konya İl Temsilciliği ile birlikte organize ettiği “Okçuluk Teknik Eğitim ve Uygulama Kampı” sona erdi.


Güneysınır Akkışla Yaylasında iki gün süren eğitim ve uygulama kampına Bulcukspor Kulübünün 7 okçusu katıldı.

Kampta okçulara, Dünya ve Avrupa şampiyonu yetiştiren Bulcukspor Kulübü Antrenörü Aytekin Ataş, teknik bilgi ve birikimlerini aktardı.

Antrenör Aytekin Ataş, çalışmaların verimliği geçtiğini ifade ederek, “Kampta arkadaşlarla birebir ilgilenme imkanı bulduk. Çam ormanlarının içinde doğayla baş başa bir kamp alanı, oldukça güzeldi. TOF Konya İl Temsilciliğine ve Güneysınır Kaymakamlığına teşekkür ediyorum” dedi.

Bulcukspor Kulübünün lisanslı okçusu olan ve kampa kendisi de bizzat katılan Güneysınır Kaymakamı İbrahim Bayır da, “Kampımızda teknik eksikliklerimizi giderme ve bol bol uygulama imkanı bulduk. Bu kampın faydasını Antalya’da yapılacak Sonbahar Okları Yarışmalarında göreceğiz. Kamp alanı olarak ilçe doğa turizmine yeni kazandırdığımız ve yakında resmi açılışı yapılacak olan Akkışla Yaylası Bungalow evlerini tercih etme nedenimiz tamamen doğal bir ortamda huzurlu bir şekilde çalışmalarımıza yoğunlaşmaktı” diye konuştu.

TOF Konya İl Temsilcisi Ömer Koç ise, “Konya olarak okçulukta belirli bir çıkış yakaladık. Umarım bu tip kamp ve eğitim programlarıyla sporcularımızın eksikliklerini gidererek şampiyonalara daha iyi hazırlanmalarını sağlayacağız. Yıl boyu eğitim ve uygulama kamplarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kamp alanını ziyaret eden Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan, Güneysınır Kaymakamı İbrahim Bayır, İlçe Garnizon Komutan Vekili Ferhat Tekerek, İlçe Emniyet Amir Vekili Mehmet Kılınç, Orman İşletme Müdürü Bahadır Kara’da eğitim atışlarına bizzat iştirak etti.

Kaynak: İHA