Tesisler 9 Eylül’de Açılacak

Muğla, tarihinin en büyük spor yatırımlarına kavuşuyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, 13 yeni yatırım ile Muğla’nın spor tesisi alanındaki eksikliği büyük ölçüde tamamlanmış olacağını açıkladı.

Menteşe ilçesinde inşaatları devam eden Uluslar arası Gençlik merkezinin yüzde 95’i tamamlandı. 2 milyon 200 bin 700 liraya malolacak tesisin içinde Türkiye haricinden gelecek yabancı öğrenciler için Uluslar arası oda bulunuyor. Kışla mevkiinde inşaat çalışması devam eden bir yatırımlardan 500 seyircili Kapalı Yüzme havuzunun yüzde 90’ı tamamlandı. Yüzme havuzunun maliyeti ise 4 milyon 400 bin 220 TL. Muğla’nın en önemli spor yatırımlarından birisi olarak gösterilen 3 bin kişilik kapalı spor inşaatının yüzde 60’lık bölümü tamamlandı.
TESİSLERİN 9 EYLÜLDE’Kİ AÇILIŞINA BAKAN KILIÇ DA KATILACAK
Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2013-2014 yatırım programında Muğla’da yer alan tesislerimizin büyük bir kısmı tamamlanmış durumda. 19 Eylül tarihinde Sayın Bakanımızın katılımı ile Uluslar arası Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzumuzun açılışı yapılacak. Şu anda iki spor kompleksinin son rötuşları yapılıyor. Tesislerin teslimat tarihi taahhüt edilen tarihten önce yapılacak. Menteşe’de eksikliği büyük ölçüde hissedilen spor tesislerinin bir an önce halkımızın hizmetine sunulması gerekiyor. Muğla genelindeki 20’ye yakın tesisin 12’si bitme aşamasına geldi. 2015 yılının Ocak ve Şubat ayında il genelindeki yaklaşık 11 tesis hizmete girecek. Bu tesislerin hem Muğla için, hem Türkiye için, hem de Türk sporu için büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Kısa sürede bu tesislerimizi Muğla’nın hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz. Spor yatırımlarının yanında, yelken, kano, okçuluk, boks ve güreş dallarında dünya birincilikleri olan sporcularımız da yetişiyor. Hem tesisleşme anlamında, hem de sportif başarı anlamında Türkiye’de liderlik yapmak istiyoruz. İnşaat çalışmaları devam eden spor tesislerimizin hepsinde de uluslar arası sportif aktiviteler yapılabilecek düzeyde” dedi.

ENGELLİLER İÇİN SPORTİF SALONLAR
İnşaat çalışmalarının devam ettiği kapalı spor salonunda engelliler için her türlü sportif aktivelerin yapılabileceğini belirten Çeker, “Önemli yatırımlardan birisi 3 bin kişilik spor salonu. Spor salonunda voleybol, hentbol, basketbol gibi uluslar arası düzeyde müsabakaların yapılacağı bir alana sahibiz. Bunların yanında 12 branşta faaliyet gösterecek sporcular için antrenman salonlarımız mevcut. Bunların yanında Bakanlığımızın büyük önem verdiği engellilere yönelik her türlü aktivite bu salonda yapılabilecek. Türkiye’de engellilere hizmet anlamında ikinci il konumundayız. Engellilerimizi evlerinden alıyoruz, spor yaptırıyoruz ve ardından tekrar evlerine bırakıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA