Otomobil Sporları Açıklaması

"Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Trial Kupası"nın üçüncü ayak yarışları, Düzce'de yapıldı.

Geçen yıl mahalli statüde koşulan, bu yıl ilk defa ulusal bir kimlik kazanan kupanın birinci ayak yarışları, Düzce Otomobil Sporları ve Off Road Derneği (DOSOD) organizasyonunda Kocayayla mevkisinde gerçekleştirildi.

4x4 arazi araçlarının katıldığı organizasyon, 2 araç ve 4 sürücüden oluşan ekiplerin mücadelesine sahne oldu. Trial yarışlarda ekipler, belirlenen parkurlarda yer alan tüm engel ve kapıları, ekip olarak en kısa zamanda aşmak için yarıştı.
Yarışma Direktörü ve DOSOD Başkanı Zafer Altınışık, yarışmaya farklı illerden 13 takımın katıldığını belirterek, "Bizim için de yarışanlar için de keyifli geçiyor. Daha önceki iki etapta böyle bir yarışma yoktu. Kaya tırmanışı ve dik inişler vardı. Biz de farklı bir şey olması için çamur düşündük. Herhangi bir kaza yaşamadık çok şükür. Yarın akşam kazasız bitirdikten sonra, insanları evlerine güler yüzle uğurladıktan sonra bizim için bir problem kalmamış demektir. Bu işi iyi yapmışız demektir" dedi.

Üçüncü ayak yarışmalarında düzenlenen etabın Türkiye'de ilk defa yapıldığını belirten Altınışık, "Beraber yarışıyorlar. Birbirlerini çekerek, yardım ederek etabı bitirmeye çalışıyorlar. Toplamda 26 araba yarışıyor burada. Etabı birbirine yardım etmeden bitirme şansları yok. Bu aslında dayanışmayı gösteriyor, yardımlaşmayı öğretiyor. Bu konseptteki yarış Türkiye'de ilk defa yapılmaya başlandı. İleride daha profesyonel şekilde yarışlar düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
- Modifiye anlayışı
Altınışık, bazı insanların arabasına sticker yapıştırdığında ya da egzoz taktığında modifiye yaptıklarını düşündüğünü iddia ederek, insanların içinde dengesiz şekilde gaz basıp tehlikeli hareketler yaptıklarını söyledi.

"Herkes gibi, biz de bunu tasvip etmiyoruz" diyen Altınışık, şöyle devam etti:
"Bu sporun pistte yapılması gerekir. Eğer otomobil sporuysa ya da 4x4 sporuysa yerinde yapılmasını istiyoruz. İnşallah gençlerimiz bu sporu pistlerde yaparlar. Şehir içlerinde insanların yoğun olduğu bölgelerde arabalarıyla değişik hareketler yapmazlar diye düşünüyorum. Biz başlatalım devamı gelir. Biz büyükler olarak bunu yapmamız gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: AA