Yanal'ın ne kadar kötü haca olduğunu...

Fenerbahçe'de yaşanan teknik direktör değişimi en çok Portekizlileri sevindirmişe benziyor.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın istifası sonrası tecrübeli hocanın futbolcularla yaşadığı problemler de gün yüzüne çıkmıştı. Bunların başında da Raul Meireles ve Bruno Alves geliyordu.

Öyle ki, Raul takım arkadaşlarına “Bir gün buradan ayrılırsam ve Yanal da bu takımın başında kalırsa onun ne kadar kötü bir hoca olduğunu herkese anlatacağım” bile demişti.

İsmail Kartal'ın göreve getirilmesinin ardından ise Samandıra'da oluşan bahar havası en çok Portekizliler'e yaradı. Çiçeği burnunda çalıştırıcının yaptığı ilk toplantıda “Kapım herkese açık. Takımla ya da özel hayatla ilgili ne derdiniz varsa dinlerim” sözleri sonrası Meireles ile Alves soluğu Kartal'ın yanında aldı.

Kartal'a Ersun Yanal'dan dert yanan ikili “Biz sizin çalışma sisteminizi görünce gerçekten çalıştığımızı anlıyoruz. Geçen sezon hep anlatmaya çalıştığımız buydu ama birçok şeyi içimize attık."

‘ŞAMPİYONLUK KOLAYDI'
Sizinle çalışalı kısa bir süre oldu ama daha şimdiden taktik idmanları yapmaya başladık. Biz geçen sezon bu idmanları yapmıyorduk bile. Önde baskıya dayalı bir futbolumuz vardı ve tek artımız da buydu. Ayrıca ligde de rakibimiz olmadığından ve kimse yanımıza yaklaşamadığından şampiyonluğu kolay aldık. Bu gelen şampiyonluk bu gibi şeyleri göz ardı ediyordu” diyerek yeni hocalarından olan memnuniyetlerini dile getirdiler.