İspanyol Futbolundaki 'Murcia Olayı'

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF), ikinci liginin (Liga Adelante) bu zamana kadar olduğu gibi 22 takımla oynanacağını açıkladı.

RFEF'nin olağanüstü yönetim kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, ikinci ligde bu zamana kadar olduğu gibi yine 22 takımla mücadele edileceği belirtilerek, mahkeme kararı sonrasında ikinci lige alınan Real Murcia'nın da burada kalması gerektiği duyuruldu.
Kararını Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Kurumu'na bildiren RFEF'nin açıklamasında, ikinci ligde, sezonun da daha önceden belirlendiği gibi 24 Ağustos'ta başlayacağı kaydedildi.
RFEF'nin bu kararı sonrasında, LFP'nin ikinci lig fikstüründe değişiklik yaparak, Real Murcia'nın yerine lige aldığı Mirandes'i tekrar üçüncü lige düşürmesi ve fikstürde de Mirandes'in yerine Real Murcia'nın ismini koyması bekleniyor.
İspanyol futbolunda tartışmalara yol açan "Murcia olayı"nda, borçlarını ödeyecek bir bütçe sunmadığı ve LFP'nin ekonomik yönetmenliğini yerine getirmediği gerekçesiyle Real Murcia, geçen haftalarda LFP tarafından üçüncü lige düşürülmüş ve yerine Mirandes alınmıştı.
Madrid 7 numaralı ticari mahkeme ise Real Murcia yönetiminin itirazını haklı bularak, kulübün tekrar ikinci lige alınmasını kararlaştırmıştı. LFP de Real Murcia'yı yeniden ikinci lige kaydetmiş, bu nedenle takım sayısı 23'e çıkmıştı.

Kaynak: AA