Kick Boks Türkiye Şampiyonası

Türkiye Kick Boks Şampiyonası Ordu'da devam ediyor.

Kick Boks Federasyonu Başkanlığı'nın 2014 faaliyet programı kapsamında, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda 15 Ağustos'ta başlayan şampiyona, üçüncü gününde tüm hızıyla sürüyor. Şampiyonaya büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler ferdi kategorilerinde 81 ilden yaklaşık 3 bin sporcu katılıyor.
Türkiye Şampiyonası maçları için Ordu'da bulunan Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk gün 2 bin sporcunun yer aldığı şampiyonada her geçen gün sporcu sayının arttığını belirtti.

Her yönüyle Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nın güzel geçtiğini ifade eden Kayıcı, şöyle konuştu:
"Türkiye şampiyonaları birlik ve beraberlik içerisinde yapılmakta. Biz bu dayanışmayı tam manasıyla gördük. Bu anlamda büyük kick boks camiası adına çok mutlu oldum. Ordu'da devam eden şampiyona, tarihimizdeki en büyük sporcu katılımı olan şampiyona. Sporcu sayımız çok fazla, katılım 3 bini geçti. Bununla gurur duyuyoruz. Bu tablo camiamızın ne kadar büyük bir aileden oluştuğunu göstermekte."
Kayıcı, Türkiye'nin kick boksta dünyada ilk üç içerisinde yer aldığına değinerek, "Hedefimiz daha üst seviyelere kendimizi taşımak. Şimdiye kadar maçlarımız çok güzel geçti. Ordulu sporseverler de bizleri yalnız bırakmadı. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu maçların sonunda dünya ve Avrupa şampiyonlarına gidecek milli takım sporcularımızı buradan oluşturacağız" ifadelerini kullandı.
Milli Takım Antrenörü Murat Ekmekçi ise şampiyonaya katılımın muhteşem olduğunu belirterek, "Teknik kurul olarak milli takımımıza başarılı sporcuları ve ay-yıldızlı bayrağımızı uluslararası maçlarda göndere çekecek neferleri burada tespit ediyoruz. İnşallah en iyilerini tespit edip milli takımı kaliteli ve başarılı oyuncularımızdan oluşturacağız" dedi.

Kaynak: AA