Kırkpınar’ın Başpehlivanı Şile’de Yıkıldı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin rövanşı niteliğindeki Anadolu’nun Kırkpınar’ı, İstanbul Şile’de Şile Belediyesi’nin organizasyonunda 119 pehlivanın kol bağlaması ile gerçekleşti.


Kıran kırana güreşlerin yapıldığı sekizincisi düzenlenen Şile Yağlı Güreşleri’nde 33 başpehlivan, 34 başaltı pehlivanı, 22 büyük orta, 9 küçük orta büyük ve 21 küçük orta küçük pehlivan kozlarını paylaştı.

Öğlen saatlerinde başlayan güreşler birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan pehlivanların zorlu mücadeleleri nedeniyle gece yarısına kadar sürdü. Ahmet Kavakçı, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Recep Kara, Serhat Balcı ve Orhan Okulu gibi ünlü başpehlivanlar izleyenlerden büyük alkış alırken, mehteran ekibi de açılışta mini bir konser verdi. Geniş katılımlı bir izleyici kitlesinin takip ettiği güreşlerde Şile Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikram edilip, sıcak hava nedeniyle su ve dondurma da ücretsiz dağıtıldı.

Final güreşleri gece geç saatlere kadar sürerken, Kırkpınar’da başpehlivan olan Fatih Atlı yarı final müsabakalarında Orhan Okulu’ya yenilerek sevenlerini üzdü.

BAŞPEHLİVAN ORHAN OKULU OLDU
Ordu’yu temsil eden Recep Kara ise finale çıkarak Orhan Okulu ile kıyasıya bir güreş yaparak izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Kıran kırana yapılan final müsabakasında Recep Kara bir ara sakatlanınca sağlık ekipleri anında müdahale ederek ünlü güreşçinin tekrar güreşe devam etmesini sağladı. Yarı finalde Fatih Atlı’yı eleyen Orhan Okulu, Recep Kara ile yaptığı çetin müsabakanın sonunda Şile’nin başpehlivanı olmaya hak kazandı. Orhan Okulu ünlü başpehlivanlar Fatih Atlı’dan Edirne’nin rövanşını aldığını ve Recep Kara gibi ünlü bir pehlivanı devirmenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi.

BAŞKAN TABAKOĞLU: “ATA SPORUNU YAŞATMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile'de 8 yıldır gerçekleşen ata sporunu yaşatmak ve yarınlara taşımak için mücadele ettiklerini belirterek, “Şile'den Kırkpınar’a giden başpehlivanlık kategorilerine yükselen ve orada önemli dereceler almış Şile'li pehlivanlarımız, bu toprağın insanı var. Biz de hem onlara sahip çıkmak hem de ata sporumuza sahip çıkmak için 8 yıldır bu organizasyonu devam ettiriyoruz” dedi.

Öte yandan gece yarısına kadar süren güreşlerin finalinde madalya törenleri ve para ödülleri dereceye giren güreşçilere dağıtıldı.

Kaynak: İHA