11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası

Erzurum'da, 25 ülkenin katılımıyla düzenlenen "11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası"nın ikinci gününde kumite müsabakaları gerçekleştiriliyor.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından, Buz Arena'da organize edilen turnuva, 25 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımıyla sürüyor. Sporcular, bugün kumite branşında mücadele ediyor.
Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun başarılı şekilde devam ettiğini söyledi.

Dün kata branşında ferdi müsabakaların gerçekleştirildiğini anlatan Çelebi, "Bugün ise yine tüm kategorilerin ferdi kumite müsabakaları yapılıyor. Yarın da takım kumite, takım kata müsabakalarıyla sona erecek" dedi.

- Filistinli çocuklar, madalya için mücadele ediyor
Bu arada, turnuvaya savaş bölgesinden katılan Filistinli karateciler Oday Amerah (17) ile kardeşi Ehab Amerah (12) da müsabakalarda altın madalya kazanabilmek için ter döküyor. 40 kiloda yarışan Ehab Amerah, minderde rakibi Türk sporcu Murat Kahraman'ı yenerek, ilk elemeyi geçti.
Amerah, mindere çıkarken başta korktuğunu ancak oynamaya başladığında mutlu olduğunu söyledi.

Korsunu yendiğini ifade eden Amerah, "Filistinli çocuklar adına yarışıyorum. Rakibimi yendim, çok mutluyum" dedi.

Ağabey Oday Amerah de Filistin'den çok zor şartlar altında Erzurum'a geldiklerini anımsatarak, normalde 11 sporcu olarak geleceklerini ancak izin verilmediğini ifade etti.

Filistin'de dört kez havalimanından geri gönderildiklerini anlatan Amerah, "Türkiye'nin kardeşliği, dostluğu için buradayız. Türkiye'yi çok önemsiyoruz. Oradaki aileler, çocuklar çok zor durumda. Çocuklar, İsrail'in ataklarına, bombardımanına karşı 'Bu topraklar Filistin'in. Ne yaparsanız yapın burası Filistin toprakları' diye karşı slogan atarak, duruşu sergiliyor" diye konuştu.

- "Madalya kazanabilirsem bunu Gazze'deki çocuklara armağan edeceğim"
Amerah, Filistin'de çocukların annesiz, babasız, ailesiz olduğunu dile getirerek, "Amacımız uluslararası arenada Filistin'in sporda düzeyine yükseğe çıkartarak, bu tür müsabakalarla Filistin'in adını duyurmak. Eğer burada madalya kazanabilirsem bunu Gazze'deki çocuklara, orada yaşayan insanlara armağan edeceğim. Madalyayla gidersem, onlar çok mutlu olacaklar" dedi.

Turnuva, yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek.

Kaynak: AA